Valódi játékmód helyett pénzlehúzás?

Valódi játékmód helyett pénzlehúzás?

Hivatalosan most is csak egy "spórolj időt" vásárlási lehetőséget kaptunk, de a kijelentést több tényező is árnyalja.

Még csak ma jött ki az új halloweeni játékmód, de játékosok ezrei fejezték ki elégedetlenségüket. A negatív visszhang két részre osztható, így egyrészt a játékmód monotonságára, másrészt a jutalmak megszerzésének rendszerére hivatkoznak a legtöbben. Mindkettővel akadnak gondok, ezért leselkedjünk is neki a problémák forrásának feltárásához!

Dark Front: Az egyhangúság fellegvára

A csaták alapkoncepciója az MMORPG játékok jól megszokott gyűjtögetős rendszere köré épül, –amivel önmagában nem lenne probléma, de a csatánként összegyűjthető és a szintek feloldásához szükséges zöld anyag aránya valami borzalmas. A földön heverő zöld anyagok 1 pontot, a könnyű ellenfelek leküzdése 3 pontot, a közepeseké 7 pontot, míg a nehezeké 20 pontot adnak, tehát átlagosan 100-200 pontot lehet szerezni egy körben. Számoljunk azzal, hogy a csapatod nagyon jól teljesít, ezért minden körben elhozhatsz 200 pontot. Ebben az esetben a 13. szint eléréséhez 134 meccset kell játszanod, ami a 7 perces játékidővel számolva 938 perc, azaz durván 16 óra játék.

Kihívásból kevés, idegesítő ellenfélből sok van!

A gép által vezérelt egységek ellen korán sem annyira szórakoztató megmérkőzni, mint a Leviathannal és pribékjeivel. Amíg a tavalyi játékmódban ügyes toronyhasználattal és manőverezéssel viszonylag könnyen leszámolhattál ellenfeleiddel, addig a Dark Front zombijai lehetetlen pontossággal adják le lövéseiket. Ez pedig két dolgot eredményez. Az egyik, hogy szólóban rendkívül nehéz leszámolni ezekkel a tankokkal, a másik, hogy csapattal túl könnyű, –és ezzel vissza is kanyarodtunk az előző bejegyzésünk témájához, ami a monoton farmolást és az aránytalanságot taglalta.

A jutalmak megszerzéséhez vezető út

A Wargaming valamit nagyon elkalkulált, amikor a Progetto és a Caernarvon AX maratonok rendszeréhez hasonlította a Dark Front szintezését kiváltó vásárlási lehetőséget. Ugyebár egy prémium tanknál meghatározott idő alatt kell teljesítened a küldetéseket, –és ha sikerül, akkor ingyen a tiéd, és addig használhatod, amíg szeretnéd. Félig-meddig ez a Dark Frontra is igaz. Naponta egy szintet oldhatsz fel, és október 30-ától november 4-éig élvezheted a +50%-os kredit és XP, valamint a +200%-os szabad XP boostot.

Mi ezzel a baj?

Az idő hiánya. Normál esetben szépen haladsz a szintekkel, majd október 30-ától november 4-éig élvezheted a maximális bónuszt, azaz nagyjából 6 napig. Tegyük fel, hogy úgy döntesz, hogy téged nem érdekel a játékmód, ezért 5.000 aranyért –és ez a szám naponta csökken majd– azonnal kiváltod a 13. szintet, és így a bónuszokat nagyjából 18 napig kapod. Igazságos ez? A fizetős játékos nemcsak ~16 órányi felesleges játékot spórol meg, hanem háromszor annyi ideig kapja a 13. szintű bónuszt, mint az, aki normál tempóban haladt.

A különbség a karácsonyi és a halloweeni rendszer között

A karácsonyi vásárlási lehetőség egy vica versa ajánlat volt, ugyanis többnyire nem a boostokért, hanem a tankokért (Type 59, Skorpion G) vették meg a ládákat a játékosok, és bónuszként kapták meg a díszeket, és a kidekorált garázs biztosította a kredit és XP boostot. Ha pedig mégis azért vásárolt valaki, mert kellett neki a magasabb szintű garázs, akkor is ott volt az esélye, hogy véletlenül kap egy ütős prémium járgányt.

A WoT továbbra sem fizetős játék, de jobban teszed, ha költesz rá!

A fenti állítás teljes mértékben igaz, feltéve, ha haladni is szeretnél valamerre, és bizony azok, akik nem költenek rá aranyat, azok a következő napokban lemaradnak. Nagyon hangsúlyos, hogy aranyat, hiszen nem feltétlenül kell rá valódi pénzt áldozni –mert ha CW-ből, FaceIT-ből vagy egyéb módon aranyhoz jutottál, akkor még mindig nyitva állnak előtted a kapuk–, de a cikk alapgondolatát az a következtetés adta, hogy egy átlagjátékosnak nincs felesleges 5.000 aranya erre.

Mindent egybevetve a World of Tanks fejlesztői komoly döntés elé állították játékosközösségüket, akik csak a következő órákban ébrednek rá arra, hogy mennyire keserédes is valójában a 2018-as halloweeni esemény. Annyit tudunk tanácsolni, hogy mindenki gondolja át, hogy neki a zöld plazmák farmolgatása, vagy a vásárlás lehetősége éri meg jobban, –majd döntsön legjobb belátása szerint.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.