Csalt az OpTic India játékosa, ki is dobták őket a versenyről

Csalt az OpTic India játékosa, ki is dobták őket a versenyről

Rég láthattunk már hasonló jelenetet, de az OpTic ennek nagyon nem fog örülni.

Jelenleg javában zajlik az eXTREMESLAND 2018 Asia, amin jó pár keleti csapatot megismerhettünk, köztük az OpTic indiai alakulatát, akik hatalmas reményekkel érkeztek és az OpTic is komolyan segítette őket a felkészülés során. Az első meccsüket csúnyán, 16-6-ra elvesztették, de a mai decider meccsen már sokkal jobb formát mutattak. Megnyerték az első meccset és a második pályán is vezettek, amikor olyan dolog történt, amit egy CS:GO Lanon nem sűrűn látunk. Az adminok visszanéztek pár gyanús jelenetet és úgy döntöttek, hogy a 20. körben megállítják a meccset, diszkvalifikálják az OpTic India-t, forsakent pedig eltiltják a versenyzéstől, mivel csalt.

Természetesen nem szeretnénk titeket bizonyíték nélkül kétségek közt hagyni, így nézzük is meg, hogy mi volt az egyik gyanús jelenet, ahol forsaken –finoman szólva is– rálockolt ellenfelére.

Ahogy láthatjátok, az indiai játékos kicsit túl sokáig nyomta a csalás bindjét, aminek következtében a doboz mögött is végig kísérte ellenfelét. Ez csak az egyik a sok klip közül, ami készült a versenyen, így pedig tényleg esélye sincs védekezni a játékosnak, akit állítólag a szervezők az első elérhető repülőgéppel hazaküldenek, mielőtt eldurvulna a helyzet.

Ez a sztori jelenleg több dolgot is jelent:

  • Akár több hónapon át lehet csalni online versenyeken és kisebb LAN-okon mire végre elkapnak, –és akkor is, csak ha hibázol
  • Az indiai CS-t még kevésbé fogja elismerni bárki
  • Az OpTic most hatalmas slamasztikába került, és valószínűleg a hírnevük ugyanúgy megsínyli majd a történteket

Mivel a ban pár perccel ezelőtt történt, így egyelőre csak kevés információval szolgálhatunk, de a cikkünk folyamatosan frissül majd. Forsaken és az OpTic egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Frissítés: Az OpTic hamarosan hosszabb nyilatkozatot is kiad, de egyelőre csak azt közölték, hogy a csapat egyáltalán nem tudott arról, hogy csalt a játékos. Forsakent pedig azonnal kirúgták.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!