Késik a Wreckfest konzolos megjelenése!

A PC-n már nagy sikereket elért Wreckfest a PS4 és Xbox ONE tulajoknak is felkínája a valódi roncsderbi élményt, –de csak jövőre.

Ismerős a Next Car Game, vagy a FlatOut széria? Előbbi az utóbbi szellemi utódjaként lett bejelentve még 2013-ban, a Kickstarter projektek arany korában. A finn Bugbear a 2000-es évek elején népszerű FlatOut örökségét szerette volna megidézni a Next Car Game-mel, majd egy rövidebb huzavonát és koncepció váltást követően Wreckfest lett a játék neve és egy roncsderbi szimulátorként kezdtek neki a fejlesztésnek. Hosszú időn keresztül volt elérhető a program a Steam Early Access programjában, –a fejlesztők folyamatosan dolgoztak és figyeltek a közösség visszajelzésére–, míg végül 2018 augusztusában megjelent a fantasztikus fizikával rendelkező roncsderbi játék, ami mind a játékosok, mind a kritikusok tetszését elnyerte.

A nyáron azonban csak a PC-s kiadás jelent meg, a konzolos verziók tökéletesítéséhez több időre volt szüksége a csapatnak. 2018. november 20-a volt a kitűzött dátum, de a játék, kiadója a THQ Nordic munkatársa, Roger Joswig nyilatkozata szerint ez a dátum tovább fog csúszni egészen 2019-ig.

"A Wreckfest konzolos változata csak akkor fog megjelenni, ha már teljesen elégedettek vagyunk vele. A játék fantasztikus PC-s debütálása magasra tette a lécet a konzolos verziónak. A csapatnak több időre van szüksége a többjátékos rész kidolgozására, valamint az általános teljesítmény javítására, hogy egy szinten legyen a PC-s élménnyel. Rendkívül sajnáljuk, hogy a rajongóknak emiatt tovább kell várniuk a játékra, de máris dolgozunk a kárpótlásukon további kocsik, köztük egy különlegesen őrült verda formájában.”

Aki ismeri és játszott a PC-s kiadással tudja, hogy egy valóban minőségi programról van szó, így bár kicsit fájó a késés a konzolos Wreckfest rajongóknak, de ha valóban egy minden elemében kidolgozott konzolos verziót kapunk majd a megjelenéskor, akkor nem lehet panaszunk semmilyen késedelemre.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!