DeKay-től kérdezhetett a közönség - sok érdekességet tudhattunk meg tőle

DeKay-től kérdezhetett a közönség - sok érdekességet tudhattunk meg tőle

A CS:GO egyik legnagyobb bennfentesétől kérdezhetett a nép, akitől ismét sok pletykát tudhattunk meg.

Jarek " DeKay " Lewis-től mindig sok pletykát hallhatunk a CS:GO csapatokról, hiszen sokszor osztja meg információt egyes cserékről, akár visszavonulásokról. Nem ez az első este, hogy a profi Counter-Strike kedvelői kérdezhetnek tőle egyes témákról, melyekre készségesen és legjobb tudomása szerint igyekszik válaszolni.

Az egyik kérdező például arra volt kíváncsi, hogy a dán North egykori irányítója, MSL felé egyáltalán érdeklődik valaki, és láthatjuk-e még valamelyik profi csapatban?

"Néhány szervezet kacsintgat MSL felé, azonban semmi hivatalos információm nincs ezzel kapcsolatban. Azzal kapcsolatban, hogy jó döntésnek tartom-e, hogy lecserélték azok után, hogy megnyerték a DreamHack Masters Stockholm versenyét, elismerem a North álláspontját, ugyanis lehettek belsős problémák, annak ellenére, hogy megnyerték a Major előtti versenyt. Az új irányítóval, cadiaN-nel pedig szerintem a North csak erősebb lett, és összességében egy jobb csapat lett." - válaszolta DeKay.

A FaZe dán játékosáról, karrigan-ről is felmerült egy kérdés.

"Vannak-e arról pletykák, hogy karrigan az OpTiC-ban köthet ki? Igen vannak. Viszont ha azt kérdezed, hogy ezek mennyire reálisak, akkor a válaszom az, hogy nem igazán." - DeKay

Úgy tűnik tehát, a FaZe egyelőre nem tervezi lecserélni karrigan-t, bár egy szintén FaZe csapata körüli forgatásról kérdező Twitter felhasználó kérdésre, miszerint ha lesz is csere a csapatban, ki jöhet kinek a helyére csupán csak annyit felelt, karrigan-en kívül mást nem lenne célszerű elengedni, ráadásul egy nagyon jó irányító is érkezhetne a helyére, hiszen ott van MSL, kérdés, hogy a North egykori játékosa szeretne-e nemzetközi vizekre evezni, vagy maradna egy teljes dán felállás tagja.

A nemrég a mousesports csapatában kispadra helyezett Snax mellett sem mentek el a kérdezők, illetve arra is kíváncsiak voltak, miért került vissza STYKO a felállásba?

"Snax előtt rengeteg út van, ami közül választhat, de ezek még egy kicsit tisztázatlan utak, és még ő sem tudott dönteni igazából. A mousesports azért tette meg ezt a lépést, mivel arra számítottak, hogy ez a csapat a lengyellel kiegészülve jobb lesz, ez azonban nem így lett, hiába a New York-i győzelem. Arra a kérdésre válaszolva, hogy miért STYKO tért vissza pedig egy példával válaszolnék. Emlékszel arra, amikor a fnatic szétvált, hogy a GODSENT-ben kössenek ki, aztán végül újraegyesültek ismét a fnatic-ban? Hasonló a történet itt is, csak egy játékossal." - DeKay

A belga ScreaM jövőjéről is kérdezték DeKay-t.

"Nem igazán tudom. Rettentően furcsának találom, hogy olyan tehetséges játékosok, mint például ő vagy akár KioShiMa nem találja ennyire a helyét a profi közösségben. Ebben persze simán benne van az is, hogy vannak nézeteltéréseik más játékosokkal, mely ezáltal limitálja azt a játékosszámot, akik játszani akarnának velük. Abban biztos vagyok, hogy meg fogják találni új otthonukat, a kérdés csak az csupán, hogy erre mennyit kell még várjunk." - DeKay

Olyan kérdés is érkezett a belga játékossal kapcsolatban, mi szerint akár a G2-ban is kiköthetne-e, DeKay szerint azonban ez nem igazán lehetséges, csupán akkor, ha borzasztóan szétesne a francia többségű csapat, és szükséges lenne a vérfrissítés, ebben a státuszban viszont egyelőre még nincs a G2.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!