Haláli lesz az Overkill's The Walking Dead!

Mert az élőhalottak sosem viccelnek. 

Egészen durva belegondolni, hogy először 2014-ben hallhattunk arról, hogy hamarosan érkezik az Overkill féle Walking Dead, ami alapjáraton egy kooperatív FPS lesz, de mellette szerepjátékos és túlélőhorrorokból ismerős elemeket egyaránt fog tartalmazni. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy ennyit kell majd várni erre a valamirevaló témafeldolgozásra, azt meg aztán végképp nem sejtettük, hogy a megjelenés közeledtével a sorozat nézettsége rekordalacsony tartományba fog esni.

Mindenesetre a Payday 2 fejlesztői által serényen készített Overkill's Walking Dead november 6-án PC-re, majd 2019 februárjában XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re is megérkezik, úgyhogy addig össze is szedtük nektek, hogy mi mindent érdemes tudni róla. 


A játék koncepciója valójában nagyon egyszerű alapokon nyugszik, hiszen a játékosoknak az életükre törő élőhalottakkal, valamint más túlélőkkel is meg kell küzdeniük, ha szeretnék még megélni a holnapot. A történet szerint Washingtonban járunk, ahol dúl az embereket sorra megfertőző járvány, amiért ki más lenne felelős, mint az éppen hatalmon lévő kormány. 

Ahogy a szebb időket megélt Left 4 Dead-ben, (vagy éppen a friss kooperatív címnek számító Strange Brigade-ben), úgy itt is négy különböző karakter közül választhatjuk ki a nekünk tetszőt, akik egytől egyig különleges képességekkel és eltérő háttértörténettel rendelkeznek. Szükségünk is lesz rájuk, hiszen temérdek küldetést zsúfolnak bele a fejlesztők a játékba, amik teljesítése után olyan cuccokat is szeretünk, amikkel jobban felszerelt –és ezáltal nagyobb védelmet biztosító– bázist építhetünk


Az már az eddig napvilágot látott videókból is látszik, hogy izgalomban nem lesz hiány az Overkill's The Walking Dead játékideje alatt, ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy lehetőleg kerítsen még 3 barátot, vagy ismerőst maga mellé, hiszen ismeretlen játékosokkal karöltve még kevesebb lesz az esély a túlélésre. Ez azért is hatványozottan igaz, mivel a csapatmunka rendkívül fontos eleme lesz a játéknak, ami a különböző veszélyforrások elhárítása miatt is létfontosságú. 

A készítők elmondása szerint optimalizáltság tekintetében teljesen rendben lesz a játék, ami alatt a közkedvelt Unreal Engine 4 fog duruzsolni, éppen ezért a gépigény is igencsak baráti lett. Sajnos, el kell keserítenünk azokat, akik örülnének a cross-play lehetőségének, hiszen ez nem lesz benne a legújabb Walking Dead címben, ahogy az osztott képernyős kooperatív opció is kimarad belőle. 


Már csak abban tudunk bízni, hogy az Overkill Software kooperatív lövöldéjét nem csak a széria szerelmesei, hanem a műfaj kedvelői is szeretni fogják, ami a fejlesztők részéről igencsak kemény dió lesz, mivel az elmúlt időszakban sorra kapjuk a jobbnál jobb kooperatív játékokat. Ugyanakkor éppen ideje, hogy egy olyan Walking Dead FPS érkezzen közénk, ami méltó módon idézi meg a széria egyedi hangulatát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!