Őrületesen jó játéknak néz ki a Call of Cthulhu

Őrületesen jó játéknak néz ki a Call of Cthulhu

Felnőtt pelenkákat bekészíteni, ez kemény menet lesz!

Egyfelől röhejes, másfelől szomorú, hogy már több mint 4 éve hallottunk először arról, hogy H. P. Lovecraft nevéhez köthető Cthulhu egy következő generációs horror kalandjátékként fog újraéledni. Ez pedig nem más, mint a Call of Cthulhu, ami hosszas huzavonák után végül a Blood Bowl-ról elhíresült Cyanide fejlesztőcsapatnál kötött ki és október 30-án PC-re, PlayStation 4-re és XBOX ONE-ra is megjelenik. Így hát kapva kaptunk az alkalmon, hogy összeszedjük nektek az összes fontos információt, amit érdemes tudni róla.


A fejlesztés kezdeti szakaszában még csak annyit árultak el a készítők, hogy egy lopakodásban és nyomozásban gazdag játékot fogunk kapni, ami több helyen is ki fogja meríteni a pszichológiai horror fogalmát. Természetesen mit se érne az egész, ha nem egy olyan hátborzongató helyre érkeznénk, mint Darkwater Island, ahol egy magánnyomozót, Edward Pierce-t irányítva kell felderítenünk egy híres művész és családja halálának titokzatos körülményeit


A játék kiadójának számító Focus Home Interactive szerint a Call of Cthulhu olyan élményt fog adni a játékosoknak, mint amilyenekkel a legendás Amnesia játékok ajándékozták meg a felhasználókat. Ugyancsak nagyszerű hír, hogy az új Cthulhu játék alatt az az Unreal Engine 4 fog duruzsolni, ami egyszerre biztosíthat lenyűgöző látványvilágot és alacsony gépigényt. 


A végigjátszás során érdekes lesz majd látni, ahogy főhősünk megpróbálja megőrizni épelméjűségét, miközben misztikus ocsmányságokkal és rejtélyes kultistákkal találkozik, valamint ádáz összeesküvéseket leplez le. Különösen azok fogják élvezni ezt a játékot, akik a hagyományos, asztali változatával is mentek egykoron pár kört, valamint szeretik az egyedi atmoszférájú, leginkább a narratívára épülő címeket. 


A fejlesztők szerencsére gondoltak azokra a játékosokra is, akiket a szimpla kalandjátékok nem tudnak hosszú időre lekötni, ezért olyan képességeket adnak a kezükbe, amik nem csak a nyomozásokat, hanem az olykor elkerülhetetlen küzdelmeket is valamivel könnyebbé tehetik. Pár nappal ezelőtt pedig megkaptuk az örömhírt, hogy már aranylemezen van a Call of Cthulhu, úgyhogy hamarosan semmi se állíthat meg minket attól, hogy elmerüljünk a Lovecraft és Cyanide által megteremtett univerzumban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!