Stílusosan tér vissza a Jagged Alliance!

Stílusosan tér vissza a Jagged Alliance!

Ami online kooperatív lehetőséggel várja a körökre osztott harcok kedvelőit.

Az igazi veterán játékosok még emlékezhetnek azokra az időkre, amikor a Jagged Alliance még egy olyan sikeres franchise-nak számított, ami hosszú időre a monitor elé tudott szögezni minket. Sajnos az elmúlt pár évben igencsak halovány próbálkozások születtek a széria újraélesztésére, viszont most úgy néz ki, hogy végre egy ígéretes alkotást kaphatunk december 6-án. Ez lesz a Jagged Alliance: Rage!, ami a Cliffhanger Productions Mikulásának hála PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re jelenik meg. 


Ezen a ponton szinte biztosak vagyunk abban, hogy pár rajongónak az egekbe ugrott a vérnyomása, hiszen a játék készítéséért felelős fejlesztőcsapat követte el a förtelmes Jagged Alliance Online-t is, de az eddig napvilágot látott anyagok alapján úgy néz ki, hogy a THQ Nordic munkatársai elég szorosan fogták őket. A történet szerint húsz évvel járunk a legelső epizód után, ahol egy szigetre csöppenve kell a zsoldosainkból álló csapatunk segítségével rendet tenni a drogbizniszre építő hadseregvezetők között, majd végül leszámolni a hierarchia csúcsán lévő drogbáróval.

A készítők elmondása szerint egy körülbelül 20 órás játékidővel kecsegtető kampányt fogunk kapni, ami során csak rajtunk áll, hogy milyen stílusban rongyolunk végig a történeten. Ugyanis bármikor dönthetünk úgy, hogy megfontoltan, már-már Commandos-t megidézően oldjuk meg, vagy teszünk az egészre és nyers erővel gázolunk át az ellenfeleinken. 


A megfontoltabb játékosoknak szinte biztosan rengeteg örömöt fog okozni a Jagged Alliance: Rage!, hiszen nem csak taktikai, hanem stratégiai feladatokat is eléjük fog gördíteni. Éppen ezért különösen hasznos lesz, hogy akár egyik barátunkkal, vagy ismerősünkkel karöltve is belevághatunk a kalandba, amiben nem mellesleg sok visszatérő karakterrel is fogunk találkozni. 

Külön érdekesség, hogy a sokak által jól ismert körökre osztott taktikázási lehetőségeket ki fogják egészíteni a kalandjátékokból ismerős elemekkel. Így például olyan karakterképességeket is kapunk, amiket harcok közben is tudunk majd fejleszteni, hogy a legközelebbi alkalommal még hatékonyabb segítséget jelenthessenek.


Az egy-két helyen a Team Fortress 2-t megidéző rajzfilmes látványvilág elsőre szokatlannak tűnhet, de csak bízni tudunk benne, hogy ez lesz a legnagyobb bajunk a december 6-án megjelenő játékkal.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!