"Belülről megtörtem és most fizetek ezért" - forsaken több éves eltiltást kapott

Forsakent következő években biztos, hogy nem láthatjuk majd premier indiai versenyen. 

Az utóbbi pár hét központi eleme volt, hogy az Optic India játékosa, forsaken csalt és az ESL India adminjai le is fülelték, miután megtalálták az azóta elhíresült "Word.exe" fájlt a gépén. Azóta nagyon sokan kiátkozták a srácot, mém lett és persze folyamatosan mennek a kérdések, hogy mi lesz végül a sorsa. 

Az ítélet pedig nem váratott magára sokat, hiszen az ESIC egyik vezetője, Kezra POwell bejelentette, hogy Nikhil "forsaken" Kumawat 5 éves eltiltást kapott minden olyan CS:GO versenyről, ami a szervezet hatáskörébe tartozik. Az Optic-tól elvették az ESL India Premiership győzelmet, de az eXTREMELAND ZOWIE még ott maradt, de miután ott is csalásra utaló nyomokat találtak, ezért minden bizonnyal nemsokára az is megvonásra kerül. Az ESIC a játékos kihágását négyes szintűnek minősítette, ami nem 'életfogytig' tartó kitiltás, hanem csak öt évre szól. Mondjuk az e-sport világában egy ilyen büntetés szinte biztos, hogy egyenlő egy EOC-val. Példátlan, hogy valaki innen visszatérne. Persze most mondhatnánk, hogy csak ESL eseményeket bukta forsaken, de az ESIC bizony a DreamHack, az UMG és az Intel versenyeit is felöleli, ami azt jelenti, hogy az Optic játékosának szinte semmilyen lehetősége nem maradt. Az ítélettel kapcsolatban megszólalt Ian Smith, az ESIC titkára is.

"Mindig elkeserítő, amikor ilyen történik az e-sport világában, de ez az eset különösen kétségbeejtő, hiszen korábban enyhe büntetést szabtunk ki Kumawat-ra." Forsaken korábban Steam fiókokon boostolt CS:GO fiókokat és azokat adogatta el, majd persze azok közül jónéhányat letiltottak csalás miatt. "Mindezeken felül forsaken nagyon rossz hatással volt az indiai CS:GO közösségre és az itteni e-sportra, hiszen elértéktelenített egy itteni nívós versenyt. Az ilyen embereknek nincs helye köztünk és remélem soha többet nem találkozunk vele a CS:GO világában."

Persze mindezek után már a játékos sem maradt csöndben, kiadott egy nyilatkozatot:

"Ha visszamehetnék az első naphoz, amikor letöltöttem a játékot, akkor valószínűleg letörölném abban a pillanatban. Mióta a játék az életem része volt, nem történ velem semmi jó. Belülről megtörtem és most fizetek azért, amit tettem. Hatalmas hibákat vétettem a közösség ellen és nem csak én, hanem azok is megisszák a levét az egésznek, akik bíztak bennem. Tudom, hogy véget ért a CS:GO karrierem."

Miután az Optic kitette forsaken szűrét, később jött az, hogy az egész csapatot szélnek eresztették. Ez pedig azért rossz hír, mert a szervezet nem titkolt célja az volt, hogy segítse a fejlődő e-sport régiót. Ezzel viszont az egész kútba esett. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!