Paresz maga mögött hagyja a WiLD csapatát

Paresz maga mögött hagyja a WiLD csapatát

Jó időszakot tudhat Paresz maga mögött a WiLD-dal, mégis inkább tovább áll egy másik csapathoz.

Idén tavasszal csatlakozott a WiLD felállásához az alig 18 éves magyar dzsungeles, miután Sick-től elköszönt a csapat. Eredetileg az Afterglow színeiben tűnt fel először igazán, majd azt követően idővel a THR-ben is megfordult. Itt azonban nem töltött túlzottan hosszú időt és április környékén, végül MarineHBS-sel együtt a WiLD-hoz igazolt. Azóta megnyertek egy Southeast Europe Championshippet, illetve az EBL-en is sokáig elég jól ment a szekér, –ám a szezon végére a csapat kifulladni látszott, és végül nem jött össze a továbbjutás az EU Masters-re, pedig két kiadó hely is volt.


Ezt követően a csapat többé kevésbé inaktív volt, de ez leginkább a VB-nek köszönhető, ugyanis ilyenkor nincs túl sok verseny. Az egyetlen lehetőség a SEC lett volna, de tekintve, hogy annak az előző szezonját megnyerték, kvalifikálniuk sem kell, ugyanis automatikus meghívást kaptak. A következő nagy lépés természetesen az MNEB lett volna, illetve még mindig tervben van, ugyanis a szervezet már jelentkezett a vasárnapi kvalifikációra. Paresz kiesésével azonban a csapat elég nagy bajban van, ugyanis az ország egyik legjobb dzsungelesét vesztették el Paresz személyében, ráadásul napokkal az MNEB kvalifikáció előtt. Ez az utolsó pillanatos kiesés azonban eléggé érzékenyen érintheti a csapatot és kérdéses, hogy kit tudnak ennyi idő alatt érdemben berakni a dzsungelbe.

A WiLD managere is kommentálta Paresz döntését:

"Hát nagyon nagy sz*rba kerültünk így most... Paresz jelezte október 7-én, hogy a RIFT bombázza ajánlatokkal, de akkor még úgy volt, hogy az ajánlat nem érdekli, és a csapatunkkal akar maradni és majd esetleg novemberben visszatérnek erre a tárgyalásra. Az események viszont úgy előre szaladtak, hogy pár napja bejelentette a távozását egy jobb anyagi ajánlat fejében és itt maradtunk dzsungeles nélkül úgy, hogy elindultak az MNEB kvalifikációk, kedden SEC mérkőzésünk van címvédőként, illetve PlayIT döntőbe jutott csapat vagyunk. Ennél rosszabbul akarva se lehetett volna ezt időzíteni. Az lett volna a korrekt ha ezt a szezont még végig tolja velünk (pár hét), és a megkezdett versenyeket befejezi velünk, de erre a RIFT nem adott neki engedélyt elvileg... Mondanom sem kell mindannyian nagyon dühösek vagyunk, szóval most nagy kapkodások közepette keressük, hogy kivel lehetne pótolni egy amúgy rendkívül jó magyar játékost. Egyébként nem tudom a RIFT milyen csapatot tesz össze, de elvileg őket is érdekli az MNEB. Egy kb. itthon veretlen magyar csapatból, ami nemzetközileg is jól szerepelt nem tudom, hogy hova lehet menni jobb felállásba. Ez majd idővel kiderül."

Paksai "Paresz" Bálint így hát nagy eséllyel a RIFT Esports-ba igazolt, ám az ottani csapatfelállásról egyelőre nem sokat tudni. Az EBL-en felemásul teljesítő csapat az EU Masters idejére már szétesőben volt. A korábbi alsó ösvény párosuk, Lucker és Tasteless az EU Masters ideje alatt már a CZV csapatát erősítette, de a többiek sem maradtak, –vagyis Unknow és Speedy is ott hagyta a szervezetet, Kußu azonban továbbra is marad a csapat középső ösvényese, mellé érkezik majd Paresz a dzsungelbe. Elég erőteljes ajánlatot, vagy egy jó csapatfelállás ígéretét kellett, hogy kapja Paresz, ha hajlandó volt egy egészen jól működő gárdát elhagyni.Ez persze az MNEB erőviszonyokat is felborítja kissé és szinte biztos, hogy nem ez lesz az utolsó meglepő hír a csapatok kapcsán, mivel egy ilyen horderejű verseny, mint az MNEB, mindig felkavarja az állóvizet.

A RIFT Esports is reagált az eseményekre és rámutatott néhány fontosabb pontra:

"A cikkben több utalás is történik a Riftre és mivel minket senki sem kérdezett, gondoltuk itt kommentálnánk azokat.
1. Természetesen készülünk a MNEB-re, amint az összes játékos aláírta a szerződését, bejelentjük a csapatunkat. Paksai "Paresz" Bálint-ot - Bluerzorután - a legjobb magyar erdésznek tartjuk, minden csapat szerencsésnek mondhatja magát, aki a tagjai közt tudhatja.
2. Ahogy a múltban sem kerestünk meg érvényes szerződéssel rendelkező játékosokat, ezt a jövőben sem tervezzük megtenni. 
3. A külföldi játékosokat jellemzően ligákra, tornákra szerződtetjük, így nem titok, hogy az EBL-en játszó négy külföldi játékos már nem a Riftet erősíti, azonban Tóth "kußu" Viktor az elmúlt időszakban is riftes volt és marad is, ellentétben a cikk állításával. Ha jól értjük, őt sem kérdezte senki. ????"

Csapatát nagyon kellemetlenül érintette a helyzet, Hextasy véleményét ide kattintva olvashatjátok el.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!