Előhúzta a C9 a Viktor - Leona párost: retteghetnek a lövészek?

Előhúzta a C9 a Viktor - Leona párost: retteghetnek a lövészek?

A világbajnokságon feltűnt a Viktor - Leona alsó ösvény. De miért ennyire jó ez a páros?

A tegnapi nap gyakorlatilag esélyt sem adott a Fnatic a C9-nak a League of Legends világbajnokság elődöntőjében. Caps vezetésével átgázoltak Észak-Amerika legjobb csapatán, és megérdemelten küzdhetnek meg az iG-vel a bajnoki trófeáért.

Egyetlen meccsre az újabb VB címtől a Fnatic

Huzsi | 18/10/28 11:28 Az elődöntő második napjához is elkérkeztünk, ahol a C9 ellenfele a FNC volt. A tét pedig nem más volt, mint az, hogy valamelyikőjük bejuthasson a döntőbe az Invictus Gaming csapata ellen! A Fnatic és a Cloud9 csapata között nincs akkora szakadék, hogy egy 3-0-ra számítson az ember, –azonban kisebb meglepetésre ez mégis megtörtént.

A Fnatic az első felvonásban fantasztikus teljesítménnyel, kicsit több, mint 25 perc alatt befejezte a mérkőzést. A második meccsre azonban húzott egy váratlant a Cloud9 és behozták a Viktor - Leona alsó ösvényt, ami kiváló választásnak bizonyult.

chat

A koncepció, hogy egy nagy burst sebzéses mágus mellé egy rengeteg tömegirányítási képességgel rendelkező támogatót hoznak, meglepte a Fnatic játékosait. Sneaky és Zeyzal nagyon agresszívan, szinte könyörtelenül használta ki a két karakter szinergiáját; ennek köszönhetően pedig az első gyilkosságot is ők hozták el a csapatuknak, Svenskeren asszisztálása mellett.

Ha sikerül a tömegirányítási képességek sorozatát megfelelően időzíteni, gyakorlatilag azonnal képes bárkit eltüntetni a szurdokból Viktor és Leona párosa. Példával illusztrálva: Leona végső képességével, a Napkitöréssel el tudja kábítani a célpontot 1,5 másodpercre, utána a Fénypengével és a Hajnalhasadás Pajzsával további 1 másodpercre tudja kábítás alatt tartani. Ez idő alatt Viktornak csak annyi a dolga, hogy a Gravitációs Mezőt az elkábított ellenség alá tegye és akár pluszban még 1,5 másodpercig hatástalaníthassa, közben az Erőelszívással, Halálsugárral és a Káoszviharral halálos sebzést vigyen be az áldozatnak. A C9 erre a taktikára tudott is építeni a játék korai és középső szakaszában, de a Fnatic bízott Caps Azirjában, és végül ők örülhettek. Gyönyörű játék után négyszeres gyilkosságot hozott el az európai csapat középső ösvényese, –ezzel megpecsételve a Cloud9 sorsát.

A Viktor - Leona páros várhatóan nem utoljára csatlakozott az Idézők szurdokához. Sima meccsekhez is ajánlott, de a versenyeken tud igazán hatalmas meglepetést okozni, ahol egy jól összerakott tiltási-választási fázissal óriásit léphetünk előre a dicsőség felé.

Mindenképpen gyakorolni kell ezt a hősduót, –mert hiába láthattunk nagyszerű játékot Sneaky-től és Zeyzaltól, ilyen tehetséggel és összeszokottsággal kevesen rendelkeznek a világon.

Új OP pick, egyenesen Koreából: top lane Viktor!

Aioween | 18/10/23 16:15 Ha esetleg a VB követése során lemaradtál volna a solo queue történéseiről, akkor fontos hírünk van. A felső ösvényen új királyt koronáztak, –ő pedig nem más, mint Viktor. Jelenleg a legjobb győzelmi aránya van az összes topos körül, és a választási aránya is egyre csak feljebb kúszik.

Lehet, hogy ezentúl nem csak a felső ösvényes Viktortól kell rettegni a Szurdokban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.