Ki lesz az idei vb legjobb játékosa?

Ki lesz az idei vb legjobb játékosa?

Összeszedtük, ki az az öt játékos, aki a leginkább megérdemelné az MVP díjat.

Magyar idő szerint szombat reggel kezdetét veszi a 2018-es League of Legends világbajnokság döntője, ahol óriási meglepetésre, egy európai és egy kínai csapat meccsel majd egymással, kb. 50.000 ember előtt a végső győzelemért. Az idei torna több szempontból is számos rekordot tudhat már magáénak: amerikai csapat a legjobb 4 közé jutott; 2013 után végre nem koreai győztest avatunk; 2011 után végre ismét európai csapat van a döntőben. 

Ráadásul, elképesztően sok játékos érte el a tornára a csúcsformáját és lökte tovább csapatát, valamelyik gigászt legyőzve, gondoljunk csak a G2 vagy a C9 menetelésére a halálcsoportban, majd utána az Afreeca és az RNG legyőzésére, a kT haláltusájára és JackeyLove sorsdöntő megmozdulására, vagy éppen a Fnatic úthengerére. Éppen ezért, elképesztően nehéz dolga lesz azoknak, akik eldöntik, ki lesz az idei világbajnokság MVP-je. 

Egyetlen meccsre az újabb VB címtől a Fnatic

A Fnatic nagyon gyorsan gázolt át a Cloud9 csapatán.

Mi is rengeteget vitáztunk azon, hogy ki érdemelné meg leginkább a torna legjobb játékosa címet, –ezért úgy döntöttünk, hogy felállítunk egy pontrendszert, ahol kiválasztjuk az általunk legeredményesebbnek gondolt öt játékost, és 1-től 5-ig pontozzuk őket. A végén a pontokat összeadtuk, amiből összejött az Esport1 sorrendje az MVP díjra. Abban mind egyetértettünk, hogy a legjobb játékos a döntős csapatok valamelyikéből fog kikerülni. Ezek után, nézzük is a listát:

5. Rekkles (Fnatic) 6 pont

Ahhoz képest, hogy Rekkles lényegében a teljes nyári szezont kihagyta a megborult ADC meta miatt, talán élete legjobb formájában van. Az elmúlt években sokan támadták azzal, hogy a kritikus helyzetekben nem tudta igazán a hátán cipelni a csapatát, passzív ösvényfázisa miatt a csapatoknak nem kellett túl nagy hangsúlyt fektetniük a Fnatic botlane-re. Aztán idén jött Hyli a maga végtelenül agresszív coinflip stílusával, és Rekkles egycsapásra egy állat lett. Mikor láttunk olyat, hogy Rekkles 1v1-be még rá is flash-sel valakire? A bátor játék pedig hozza is az eredményeket, hiszen a Fnatic már döntőben van. De van még egy fontos tényező, ami miatt jobban játszik a svéd: már nem csak az ő vállait nyomja a csapat sorsa. Caps és a Broxah is felnőttek a feladathoz, így bőven van kinek carryznie, ha valaki másnak rosszabb napja van.

4. Caps (Fnatic) 9 pont

Baby Fakerről néhány napja az edző mesélt egy izgalmas storyt: Dylan végtelenül félt attól, hogy mi lesz, ha beközli Caps-szel, hogy a Riotnak a meccsek előtt le kell adni az egér-billentyűzet kombót, amit az LCS meccsek során kell használni, mert azt hitte, Caps tényleg scriptel, annyira jó volt az online tryout-okon. A dán prodigy erre csak megvonta a vállát, és mondta, hogy persze, oké. Azért tettük a negyedik helyre, mert igazán még nem kellett megmutatnia, hogy mire is képes, a Fnatic csapatként csapott agyon mindenkit, aki szembe jött eddig. Pár solokill azért belefért:

3. Broxah (Fnatic) 13 pont

Az idei vb-n kulcsszerepe van abban, hogy a Fnatic döntőt játszik szombaton. Ha nincs Broxah, aki mostani formájában nyugodtan mondható a világ legjobb junglerének, nem lennének ennyire hatékonyak az ösvények se. Gyakorlatilag nem volt ezen a vb-n olyan meccs, ahol nem játszott volna parádésan. Folyamatosan irányítás alatt tartja a dzsungelt és állandó veszélyt jelent minden ösvényre. Az iG-nek akkor lehet igazán esélye a Fnatic ellen a döntőben, ha valahogy le tudják kapcsolni Broxah-t. 

1. Rookie és TheShy (IG) 15-15 pont

Az már biztos, hogy Kína legjobb csapata az IG. A csoportkörös apróbb botlások után, a rájátszásra nagyon összeállt az LPL 2. helyezettje, de közülük is kiemelkedik két játékos. A sors furcsa iróniája, hogy mindketten koreaiak. TheShy a felső ösvényen hozza azt a játékot, amit tavaly Khantól várt szinte mindenki, ráadásul mindegy, hogy tankként, vagy carryként kell játszania, nagyon komoly fenyegetést jelent ellenfelére, fel kell kötnie Bwiponak és sOAZ-nek is a gatyát. A legnagyobb fenyegetést az IG részéről mégis Rookie jelenti, aki –ha nyer az IG a döntőben– a világ legjobb midesének mondhatja majd magát. Simán felveszi a kesztyűt Caps ellen, a negyeddöntőben és az elődöntőben pedig Ucalt és Perkzet és könnyedén legyőzte. Rajta és TheShy-on fog múlni főleg az IG sorsa a fináléban.

A világbajnokság döntője szombaton reggel 8:30-tól kezdődik, a magyar közvetítést itt tudjátok majd nézni.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!