"A német sportbizottság vezetői ismét tanúbizonyságot tettek a tudatlanságukról és arroganciájukról!" - Daniel Finkler

A két legynagyobb német CS:GO szervezet is felszólalt az e-sport mellett.

Ahogy pár napja olvashattátok, a Német Olimpiai és Sport Bizottság elítélte és lefokozta az e-sportot hazájukban; egyrészt mostantól eGaming-nek hívják, mivel több pontjuk szerint és sérti a különböző sportágakra vonatkozó normákat, másrészt pedig így egy sokkal alacsonyabb fokú ellenőrzés vihető majd végig a német e-sportban (vagy eGaming-ben), mert a csapatok nem tartoznak majd semmilyen felügyeleti Sport Bizottság alá.

Hatalmas visszalépés Németországban - Mégsem sport az e-sport!

E-sport helyett eGaming.

Az itthon is nagy szurkoló táborral büszkélkedhető két német CS:GO csapat, a BIG és a mousesports közös levelet adtak aki véleményükről a német döntéssel kapcsolatban. Yilmaz Ozan, alapító tag mindkét szervezetben a következőket mondta:

"Egyszerűen nem veszik figyelembe a magától értetődőt, és hátat fordítanak a nyilvánvalónak, egy jelentéktelen próbálkozás ez egy elmaradott rendszertől aki központi akar maradni. Nincs szükségünk egy ilyen elmaradott rendszer engedélyére. Nem hiszünk abban, hogy az e-sport státuszáról való döntés a rendszer feladata, hanem csak és kizárólag a rajongóké és ők már egyértelműen döntöttek."

A BIG ügyvezető igazgatója, Daniel Finkler is hasonló elkeseredettségét fogalmazta meg, ugyanakkor mindenki figyelmét felhívta, hogy az e-sport jövőjét nem a háttérből alakítja valaki olyan akinek semmi köze sincs hozzá, hanem a e-sport közösség, a csapatok, a játékosok és a szurkolók együttes erővel.

"A Német Olimpiai és Sport Bizottság döntése egy olyan vezetés eredménye akik ezúttal is tanúbizonyságot tettek saját maguk tudatlanságáról és arroganciájáról. Szerencsére, nem ők fognak dönteni a német e-sport jövőjéről. Mindannyian kinyilváníthatjuk akaratunkat azok felé az önfejű emberek felé akik megpróbálkoznak szétzilálni a közösségünket és ellehetetleníteni a sportunkat."

chat

Erős szavak mindkét embertől: tisztán kitűnik, hogy a konzervatív német belpolitikát teszik meg a döntéshozatal fő alakjává. Ti mit gondoltok a német döntésről, ellenőrzött keretek között zajló e-sport, –mint bármelyik más sportág–, vagy szimplán eGaming?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!