Hatalmas visszalépés Németországban - Mégsem sport az e-sport!

Hatalmas visszalépés Németországban - Mégsem sport az e-sport!

A Német Olimpiai Bizottság a téma azon részéhez nyúlt vissza, ami már eldöntöttnek látszott.

A végtelenségig lehetne foglalkozni az e-sporttal mint fogalom, mint sport, azzal a céllal, hogy olimpiára jusson a CS:GO, a LOL, a FIFA és még sorolhatnám. Természetesen sokan vannak aki folyamatosan foglalkoznak is a felvetődött kérdésekkel, próbálják megoldani a gondokat és elérni a célokat, vagy éppen megakadályozni mindezt. Korábban nálunk is olvashattátok már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének a szavait, aki teljes mellszélességgel elutasítja az agresszív, provokatív és diszkriminációt hirdető játékok e-sportként olimpiára való jutását.

chat

A Német Olimpiai és Sport Bizottság átértékelte az e-sport fogalmát, és az alábbi indokokra hivatkozva mostantól csak a tradicionális sportokat szimuláló játékok (FIFA, Madden) számítanak e-sportnak, a CS:GO-t, LOL-t és társait ezentúl eGaming néven szólítják a megfelelő német hatóságok.

  • a WHO szerint potenciális függőséget kiváltó aktivitás
  • nincs valódi testmozgás verseny közben
  • továbbra is erőszakot hirdetnek egyes játékok

Ennek talán a legszembetűnőbb és rögtön negatív hatása, hogy innentől kezdve Németországban az e-sport (vagy eGaming ha így nekik jobban tetszik) szervezetek nem tartoznak jelentéssel a német sport szövetkezetek és bizottságok felé, gyakorlatilag sokkal enyhébbé teszik a német e-sport ellenőrzését és átláthatóságát. Hogy ebből ők mégis milyen előnyöket látnak, az számomra erősen kérdéses, ahogy az is, hogy 2018-ban valóban még az e-sport vs eGaming névadáson van a fő hangsúly. Kíváncsian várom, hogy merre tovább így a német e-sportnak, hogy mennyire lesznek változások így a csapatok és a játékosok életében, –elképzelhető, hogy sokkal nehezebb helyzetbe kerülnek a német játékosok a külföldi vízum beszerzésével?

Ti mit gondoltok, igaza van a német szerveknek, –vagy a darts, a billiárd és a technikai sportok mellett bőven e-sportként kéne számon tartani a különböző címeket?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!