Hosszú idő után engedélyezett ismét új videojátékot a kínai kormány

Hosszú idő után engedélyezett ismét új videojátékot a kínai kormány

Ráadásul nem csak egy játék vált elérhetővé a kelet-ázsiai ország gamerei számára.

A Reuters számolt be róla először, hogy 2021 júliusa óta először engedélyezett ismét új videojátékokat az országban a kínai kormány. A licencet összesen 45 játék kapta meg, amelyek így elérhetővé váltak a kínai gamerek számára.

A játékok engedélyeztetésével egy külön bizottság foglalkozik, akik tavaly azért függesztették fel működésüket, mert a kormány szerette volna visszaszorítani a videójáték-függőséget az országban. Ennek érdekében még arcfelismerő-rendszereket is üzembe helyeztek, amellyel nemcsak az eltöltőtt idő mennyiségét tudták valójában mérni a kiskorúak körében, akik hetente legfeljebb 3 órát játszhattak bármilyen játékkal.

Ezen motivációjuk azonban alábbhagyott, mikor nagyobb kínai cégek, mint például a Tencent, a Bilibili, illetve a Netease komoly bevételkiesést tapasztalt a szabályozások miatt, ezen kívül körülbelül 14 ezer kisebb stúdió, illetve vállalkozás húzta is le a rolót a szabályozások miatt. Kis érdekesség, de a 45 engedélyezett játék között nincs egy Tencent-, illetve Netease-cím sem.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(borítókép)

Kövess Minket!



Te egyetértesz a kínai kormány szabályozási rendszerével?