Drognak számít a gaming, egy új törvény heti 3 óra játékot enged a fiataloknak

Drognak számít a gaming, egy új törvény heti 3 óra játékot enged a fiataloknak

A 18 év alatti gamer fiatalokat sújtó intézkedést a hétfőn hirdették ki.

A világ legnépesebb országában "spirituális ópiumként" határozzák meg a videójátékozást, ezért újabb korlátozó intézkedéseket vezettek be. A legújabb jogszabály értelmében a 18 év alatti fiatalok egy héten legfeljebb három órát tölthetnek gaminggel, amelyből maximum egy órában (péntek, szombat vagy vasárnap 20-21 között) az online térben pörgethetik a játékokat. Kivételt csak az ünnepnapok jelentenek, ahol ennek az online videójátékozásnak szintén nincs akadálya este 8 és 9 óra között.

A döntés több tízmillió fiatalt érint Kínában, akik szabadidős tevékenységként, vagy akár karriercélként művelik a videójátékozás művészetét. Emellett fontos kiemelni, hogy a kínai gaming piac a leggyorsabban fejlődő az iparágban, elég csak a Tencent és az Alibaba csoport terjeszkedésére gondolni. Többen úgy vélik, hogy pont ez a két cég lehet az új jogszabály bevezetésének kiváltó oka. Mivel az állami médiában már többször kiemelték, hogy a globális érdekeltségű, hatalmas méretű videójátékos vállalatok dollármilliárdos részvényüzleteket bonyolítanak le belföldön és külföldön egyaránt olyan módon, ami szemet szúrt az aktuális vezetésnek.

"A szülőföldünk jövője rejlik a fiatalságban." - állítja az NPAA (kínai médiahatóság) szóvivője. 

A tinédzserek fizikai és mentális egészségének megóvása elsődleges célja a vezetésnek, ezért a drogként meghatározott gaming felkerült egy még "feketébb dolgokat tartalmazó listára".

Ti mit gondoltok a kínai szabályozásról?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

(Borítókép: The New York Times)

Kövess Minket!



Te heti három óránál többet vagy kevesebbet videójátékozol átlagosan egy héten?