A felháborodás ellenére is a mobilos címek felé veszi az irányt a Blizzard

A felháborodás ellenére is a mobilos címek felé veszi az irányt a Blizzard

Jelenleg a mobilban van a legnagyobb pénz, –így a Blizzard is komolyabban be akar szállni a buliba.

A Blizzconon hatalmas fába vágta a fejszéjét a Blizzard, ugyanis egy olyan platformra adják ki a legújabb Diablo játékukat, amiben rengeteg pénz van, de sokan nem is gondolják igazi gaming platformnak. Ez nem más, mint a telefonok világa, ami hatalmas visszhangot váltott ki a közösségben. Páran egyenesen bojkottot hirdettek és még a show utáni kérdezz-felelekben is megjelent egy férfi, aki faarccal megkérdezte, hogy "Ez most ugye csak egy rosszul időzített április elsejei poén?" Ekkor tette fel igazán az I-re a pontot a Blizzard, hisz a játék fődizájnere, Wyatt Cheng, nem kezelte túl jól a dolgot és később azt mondta a közönségnek, hogy "Mindenkinek van telefonja nem?"

Ez végképp kiborította a játékosokat, hisz látszott, hogy fogalma sincs a fejlesztőknek, hogy mit és hogyan rontottak el. Ettől függetlenül viszont a Blizzard nem hogy nem tántorodott el a mobiljátékok gyártásától, de még azt is bejelentette, hogy mostantól nagyobb hangsúlyt fektetnek rá:

"Az évek során a Blizzard hozzáállása gyökeresen megváltozott, hisz mi is a szokásos PC játékok után azt vettük észre magunkon, hogy néha több órát játszunk mobilon, ezért most a legjobb fejlesztőink éppen új mobiljátékokon dolgoznak. Lesznek olyan játékaink, ahol külsősökkel is együtt dolgozunk, mint például a Diablo: Immortal esetében, de lesz olyan is, amit csak is a Blizzard berkein belül fejlesztünk, ezekről pedig több részletet is elárulunk majd a jövőben. Emellett pedig sokkal több játékot fejlesztünk, mint valaha a Blizzardnál, így egy igazán fényes jövő áll előttünk"

Akármennyire is nem tetszik a közösség számára a legújabb telefonos Diablo, (őszintén mi sem értünk egyet azzal, hogy nem egy Diablo 4 vagy egy Diablo 2 remastered jött ki, a szerk.) be kell ismernünk, hogy jelenleg ennek a platformnak van a legnagyobb piaca a világon, így aki komoly pénzt akar szakítani az egyértelműen telefonos játékot készít. Ezt a Newzoo grafikonján is tisztán láthatjuk, ami azt mutatja, hogy 2012 és 2021 között hogyan változik majd a gaming piac eloszlása:

Félelmetes, de 2012-ben még csak 18%-át ölelte fel a gamingnek a telefonos platform, az idei évre viszont már több, mint a felét, tehát 51%-ot, ez a szám pedig csak folyamatosan nőni fog. A kép viszont egy kicsit megtévesztő, hiszen azt láthatjuk, hogy a PC és a konzolok iránti érdeklődés csökken, –de ez nem így van, hisz a kép jobb oldalán látszik, hogy mindegyik platform folyamatosan nő, egyszerűen csak a mobil sokkal gyorsabban, mint bármelyik másik. A Blizzardnak rövidtávon nagyon nem tesz jót ez a lépés, de könnyen lehet, hogy 10 év múlva már úgy tekintünk erre vissza, mint a Blizzard első lépése, hogy még nagyobbá nője ki magát.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!