2019-ben is magas marad az Intel processzorok ára

2019-ben is magas marad az Intel processzorok ára

Az Asustek CEO-ja, Jerry Shen árnyalja az optimista gondolatokat. 2019 első felében maradnak a magas Intel CPU árak.

A gamereknek szomorú hírrel kell szolgálnunk. Az Intel processzorainak ára várhatóan továbbra is az egekben lesz, ha hihetünk az Asustek Computers vezérigazgatójának. Jerry Shen a DigiTimes-nak válaszolt és megerősítette azt, amitől a legtöbben féltek. Lehet érdemesebb AMD-re váltani azoknak, akik most akarnak új asztali számítógépet összerakni?

Az Intel processzorok árrobbanása a semmiből jött a 2018-as év második felében. A gyártósorok nem voltak képesek előállítani a keresletnek megfelelő mennyiségű chipet, ezért a 14 nm-es technológia sokak számára elérhetetlenné vált. Az Intel mindent megtesz, hogy kiszolgálja a fogyasztókat, legyenek egyszerű felhasználók, vagy hatalmas szerverparkok. Hiába állt rá az Intel, hogy Xeon és Core processzorokra fókuszálnak inkább, ez nem segített pénzügyileg rajtuk. A belépő szintű modelleket elhanyagolták és rengeteg gamer kényszerült átállni az AMD termékeire.

Az Asustek ellenben továbbra is jó eredményekkel zárja majd az évet, de megérezték ők is a CPU-k hiányát. Ami biztos, hogy Jerry Shen szerint a hiány jövő év elején mindenképp kitart majd és várhatóan még a 2019-es év második negyedévében sem stabilizálódik a helyzet. A DRAM-ok piacán sem megoldott egyelőre a szakadék, ami a kereslet és kínálat között keletkezett, ezért is jönnek hétről hétre egymásnak ellentmondó információk.

50 %-kal csökkenhetnek jövőre az SSD-k árai, a RAM-ok piacán nem várható változás

Az SSD-k új memóriachipes verziói letarolhatják a piacot, ami a pénztárcánknak is jó hír. A RAM-ok piacán nincsenek túl jó kilátások.

Ami biztos, hogy az új I9-es széria teljesítményben képes túlszárnyalni a Ryzen 2. generációs processzorait, de ezért meg is kérik az árát az Intel CPU-inak. Mindenkinek saját döntése, hogy mire költi a pénzét, de az elkövetkezendő fél évben várhatóan az AMD termékeit érdemesebb választani, az elmúlt hónapok trendjéhez hasonlóan.

AMD Ryzen 2. generáció vagy Intel 9. generáció: melyik a jobb processzor?

Loemifar | 18/11/02 12:45 AMD vagy Intel? Intel vagy AMD? Az örök vitakérdés, ami konfliktusokat gerjeszt már évtizedek óta a gamerek között. A tökéletes választ nem lehet megadni a kérdésre, -de összeszedtünk pár dolgot, ami segíthet a döntésben, ha most akartok új processzort vásárolni az asztali számítógépetekhez. Nézzük meg, hogy a Ryzen 2.

Ti Intelt vennétek akkor is, ha marad ennyire drága, vagy inkább váltanátok az olcsóbb AMD-kre?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.