A rendőrség vezette ki a kiabáló szurkolókat, de vajon jogosan?

A rendőrség vezette ki a kiabáló szurkolókat, de vajon jogosan?

Rendőri kísérettel hagyták el a DreamHack Atlanta helyszínét az obszcénul hangoskodó szurkolók.

Mint egy helyszíni szurkoló redditre írt beszámolójából kiderült, több szempontból is érdekes volt a hétvégén lezajlott DreamHack Open Atlanta 2018. Ahogy már olvashattátok, a Vitality első LAN versenyét rögtön győzelemre is váltotta és ezzel fel is kerültek a HLTV top 30-as ranglistájára.

Győzelemmel debütált első LAN versenyén a Team Vitality

A gyengébb kezdés után erősebb formáját is megvillantotta a francia csapat.

Ami viszont a francia csapat sikerénél is érdekesebb lehet, az a szervezés miatt záporozó panaszok a szurkolók részéről, valamint a tény, hogy a rajongók egy kisebb csoportját a rendőrség vezette ki a helyszínről. A sztori kevésbé vitatható része a szervezés. Nyilván nem ez volt a világ legnagyobb LAN-ja, de azzal szinte mindenki egyetért, hogy az amúgy is borzasztó kevés látogatóval folyt LAN-on több dolog is hibádzott a szervezők részéről. Semmilyen, a csapatok által forgalmazott dolgot nem lehetett a helyszínen venni, sem egérpad, egér, mezek, egyszerűen nem volt ott semmi amit a szurkolók megvásárolhattak volna kedvenc csapataiktól. Dedikálás sem volt szervezve, és mind a kommentátorok, mind az elemzők egy külön helyiségben, a szurkolóktól teljesen elzárva voltak, így gyakorlatilag az a pár száz ember aki ott volt és nézte a meccseket többnyire magát próbálta felhype-olni és minimális hangulatot teremteni.

Így volt ezzel pár szurkoló a Rogue vs. Vitality meccsen is, ám az ők hangulatkeltési módszereik már erősen megkérdőjelezhetőek. Egyikük a színpadra is felugrott,  majd miután lezavarták onnan, a díszes társaság jó hangos "szurkolásba" kezdett. A sztorit megosztó srác szerint közel sem volt zavaró, sem a közönség többi részének, sem a játékosoknak, akik természetesen zajszigetelő fülesekben játszottak, így számára érthetetlen, hogy egyszer csak ott termett pár rendőr és se szó, se beszéd egyszerűen kiparancsolták a hangoskodó szurkolókat. Persze mint mindig, az éremnek most is két oldala van, és rögtön érkezett a srác kommentjére a válasz, hogy akkor biztos nem hallotta már azokat a bekiabálásokat amik a Rogue játékosának, Rickeh-nek egy-egy szebb megmozdulásakor hangzottak el. Nem szeretném idézni őket, de maradjunk annyiban, hogy normális ember, legyen akármilyen állapotban is, nem kívánja senki halálát.

A hangos, de normális stílusú szurkolással nincs baj, ha tényleg túlzásba viszi valaki természetesen, hogy először figyelmeztetést kapjon, de az elhangzott bekiabálások után én csöppet sem furcsállom, sőt teljesen jogosnak tartom, hogy a rendőrség zavarta ki embereinket a közönség soraiból. Legyen szó akármelyik csatornán nézhető, akármelyik versenyről, a Twitch chatben sem tűrik meg az ilyen kommenteket és ott is sincs hasonló mondatok után figyelmeztetés.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!