"Olyan pozícióba akartuk rakni ZywOo-t, ahol nem kell gondolkodnia!" - NBK

A VPesports volt kíváncsi az új francia sztárcsapat irányítójának véleményére atlantai győzelmüket követően. 

Nathan " NBK " Schmitt-tel beszélgetett a vpesports.com újságírója. A beszélgetésben kitértek a csapaton belüli hangulatra, az atlantai versenyen mutatott teljesítményükre, illetve az ötös legtehetségesebb –és jelenleg legjobb– játékosára, ZywOo-ra. Az amerikai versenyen történő menetelésükről korábban már itt is olvashattatok.

Győzelemmel debütált első LAN versenyén a Team Vitality

A gyengébb kezdés után erősebb formáját is megvillantotta a francia csapat.

VPesports: Ez volt az első LAN tornátok a csapattal. Mik voltak az elvárásaitok? Nyilván tudtuk, hogy ez nem a világ legjobb csapataikkal megrendezendő verseny, de azzal is tisztában voltunk, hogy ti jobbak vagytok mint egy tier kettes csapat.

NBK: Tökéletes mentalitással érkeztünk meg Atlantába. Úgy gondolom az összes csapat, amelyik részt vett a versenyen, bizonyítani akart nem csak a szurkolóiknak, hanem saját maguknak is azzal, hogy szeretnék megnyerni ezt a versenyt, hiszen minden csapatnak végig kell menni azon a bizonyos ranglétrán, hogy rangosabb versenyeken is részt vehessen, úgyhogy személy szerint én úgy érzem, hogy ezt a jó debütálást sikerült megtennünk. Az első BO1 meccsünkön kicsit aludtunk még, de amint a BO3 mérkőzések jöttek, akkor realizáltuk hogy hét pályás csapat vagyunk, melyet csak kevés ötös mondhat el magáról, ez lehetett az előnyünk, ami a győzelemhez vezetett minket.

VP: A Luminosity ellen zajló döntő egy nagyon sima mérkőzés volt számotokra, viszont az elődöntőben a compLexity-vel már azért kissé meggyűlt a bajotok hiszen ők is bizonyítani szerettek volna a múltban elért eredményeiknek köszönhetően. Az első pályát elvitték, aztán sikerült fordítanotok. Milyen volt egy Major tornán elért nyolcadik helyezett csapat ellen játszani? 

NBK: A compLexity csapatáról beszélünk, akikről úgy gondolom, hogy öt pályán erősek csupán. A korábban említett állításomat, hogy mi az összes pályán meg tudunk villanni, ez a mérkőzés is alátámasztja. Például tudjuk, hogy nem vagyunk a legeslegjobbak Dust 2-őn, de így is sikerült hoznunk ellenük 12 kört. Aztán jött Train, ahol láttátok, hogy mennyire domináltunk, és ők mennyire nem játszottak jól, ráadásul emeljük ki ZywOo teljesítményét, aki az utolsó két pályán 30 felett lőtt. Összességében tehát azért volt nehezebb játszani az amerikai csapat ellen, mivel a játékuk sokkal strukturáltabb volt mint a braziloké.

VP: Ha már említetted, akkor ejtsünk pár szót ZywOo-ról is. Mennyit tudtok segíteni neki azzal a tudattal élve, hogy ti sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeztek mint ő? Szoktatok neki visszajelzéseket adni, esetleg kritizálni, vagy több teret hagytok neki és csinálhatja a saját dolgait?

NBK: Ennek a történetnek két oldala van. Az az ötlet, hogy olyan pozícióba tegyük, ahol nem kell gondolkodnia és azt csinálhat amit akar egy kontrollált rendszerben. Azt már tudjuk és ti is láthatjátok, hogy egy nagyon tehetséges játékosról beszélünk, de mindig van hova fejlődni. Olyan érzés ez, mintha lenne egy gyereked, és te vagy a tanára.

VP: Utolsó kérdésemben engedd meg, hogy beszéljünk a Minorról. Már bemutattátok, hogy LAN-on mire vagytok képesek, viszont a Minor kvalifikációi online zajlanak. Számít ez azért valamennyit nálatok?

NBK: Az, hogy online körülmények között zajlik a Minor kvalifikáció, nem feltétlen hátrány számunkra, az már sokkal inkább, hogy az elődöntőig BO1-ekben kell megküzdenünk. Ez meg is látszott, hiszen mind az első és mind a harmadik selejtezőben is sikerült megállítania egy csapatnak az elődöntők előtt. Egy esélyünk maradt már csak, reméljük ezt ki tudjuk most már használni, hogy bekerüljünk a zárt kvalifikációba.

Borítókép: HLTV.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!