Hirdetés

Komoly nerfet kap Mythic G'huun, míg Fetidből egy igazi loot Piñata válhat

Wolfi | 18/11/22 15:31
Cikk mentése

Mythrax, G'huun és Fetid is sokat gyengül jövőhéten.

Hirdetés

Ahogy azt már a WoW történelmében megszokhattuk, a content múlásával rengeteg gyengítést kapnak a raidek Mythic boss-ai. Uldir indulása óta, Fetid, Mythrax, most pedig G'huun is komoly nerfet kapott, ami rengeteget gyengít a bossokon. Emlékezzünk kicsit vissza a kiegészítő első heteire, amikor is a Limit és a Method keveredett nagy csatába a világelső pozíció megszerzésért. Először éppen Fetidnél, majd Mythraxnál, később pedig természetesen G'hunnál akadtak el komolyabban a legjobbak is, de végül Fetidre azonnali hotfixek érkeztek, már a világelső kill előtt is. Azóta leginkább Mythrax kapta szépen folyamatosan a gyengítéseket, aminél a legfontosabb egyértelműen az volt, hogy a gömbök szinte kizárólag rangedeket választanak ki, így nem kell melee-vel teljesen szétállni. Ez viszont a Blizzard szerint még mindig nem volt elég, így nézzük, hogy milyen gyengítések érkeznek még november 27-én és 28-án:

Mythrax

  • A Visions of Madness-ek mostantól nem csak a ranged játékosokat célozzák meg a Mind Flay-ekkel
  • Az N'raqi Destroyernek 10%-kal kevesebb életereje lesz

Fetid Devourer

  • A Shockwave Stomp és a Putrid Paroxysm nevű spell 20%-kal kevesebbet sebez Mythicen
  • A Mutated Mass és a Corruption Corpuscle életereje 10%-kal csökkentve lett Mythicen

G'huun

  • A Gibbering Horroroknak 10%-kal kevesebb életereje lesz
  • Mostantól egyel kevesebb Bursting Boil érkezik minden egyes kasztnál

Most pedig nézzük meg, hogy ezek a változtatások hogyan javítanak a harcon és mennyit érnek pontosan:

Mythrax Vision of Madness-einek átalakítása egy újabb életminőséget javító változtatás lett, ezzel szemben viszont az N'raqi Destroyerek gyengítése rengeteget segíthet a tankoknak, hisz abba az utolsó 10% HP-ba bőven beleférhet egy Essence Shear. Fetid gyengítései viszont már sokkal súlyosabbak, hisz a 10%-os életerő csökkentés az addokon már felénk billenti a mérleget, de Fetid két fő képességének sebzését 20%-kal lecsökkenteni, szinte a végtelenségig egyszerűsítette az összecsapást. Könnyen előfordulhat, hogy a guildek mostantól inkább Fetidnek kezdenek neki, mielőtt összeakasztanák a bajszukat Vectis-szel.

Végül, de nem utolsó sorban pedig G'huun is komoly gyengítést kapott, hisz a Mythic fokozat legnagyobb nehézsége egyértelműen a soak mechanika volt, most pedig eggyel kevesebb kis gomba sebzését kell felvennie pár játékosnak. Ez nem csak mechanikailag teszi egyszerűbbé a harcot, de a healereknek is komoly segítséget nyújt. A Horrorok életerejének csökkentése túl sokat nem változtat, de minden gyengítésnek örülhetünk.

Több, mint valószínű, hogy a Battle of Dazar'alor megjelenéséig még több nerfet láthatunk, így egyre több guild szerezheti majd meg a Cutting Edge achievementet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?