Komoly nerfet kap Mythic G'huun, míg Fetidből egy igazi loot Piñata válhat

Komoly nerfet kap Mythic G'huun, míg Fetidből egy igazi loot Piñata válhat

Mythrax, G'huun és Fetid is sokat gyengül jövőhéten.

Ahogy azt már a WoW történelmében megszokhattuk, a content múlásával rengeteg gyengítést kapnak a raidek Mythic boss-ai. Uldir indulása óta, Fetid, Mythrax, most pedig G'huun is komoly nerfet kapott, ami rengeteget gyengít a bossokon. Emlékezzünk kicsit vissza a kiegészítő első heteire, amikor is a Limit és a Method keveredett nagy csatába a világelső pozíció megszerzésért. Először éppen Fetidnél, majd Mythraxnál, később pedig természetesen G'hunnál akadtak el komolyabban a legjobbak is, de végül Fetidre azonnali hotfixek érkeztek, már a világelső kill előtt is. Azóta leginkább Mythrax kapta szépen folyamatosan a gyengítéseket, aminél a legfontosabb egyértelműen az volt, hogy a gömbök szinte kizárólag rangedeket választanak ki, így nem kell melee-vel teljesen szétállni. Ez viszont a Blizzard szerint még mindig nem volt elég, így nézzük, hogy milyen gyengítések érkeznek még november 27-én és 28-án:

Mythrax

  • A Visions of Madness-ek mostantól nem csak a ranged játékosokat célozzák meg a Mind Flay-ekkel
  • Az N'raqi Destroyernek 10%-kal kevesebb életereje lesz

Fetid Devourer

  • A Shockwave Stomp és a Putrid Paroxysm nevű spell 20%-kal kevesebbet sebez Mythicen
  • A Mutated Mass és a Corruption Corpuscle életereje 10%-kal csökkentve lett Mythicen

G'huun

  • A Gibbering Horroroknak 10%-kal kevesebb életereje lesz
  • Mostantól egyel kevesebb Bursting Boil érkezik minden egyes kasztnál

Most pedig nézzük meg, hogy ezek a változtatások hogyan javítanak a harcon és mennyit érnek pontosan:

Mythrax Vision of Madness-einek átalakítása egy újabb életminőséget javító változtatás lett, ezzel szemben viszont az N'raqi Destroyerek gyengítése rengeteget segíthet a tankoknak, hisz abba az utolsó 10% HP-ba bőven beleférhet egy Essence Shear. Fetid gyengítései viszont már sokkal súlyosabbak, hisz a 10%-os életerő csökkentés az addokon már felénk billenti a mérleget, de Fetid két fő képességének sebzését 20%-kal lecsökkenteni, szinte a végtelenségig egyszerűsítette az összecsapást. Könnyen előfordulhat, hogy a guildek mostantól inkább Fetidnek kezdenek neki, mielőtt összeakasztanák a bajszukat Vectis-szel.

Végül, de nem utolsó sorban pedig G'huun is komoly gyengítést kapott, hisz a Mythic fokozat legnagyobb nehézsége egyértelműen a soak mechanika volt, most pedig eggyel kevesebb kis gomba sebzését kell felvennie pár játékosnak. Ez nem csak mechanikailag teszi egyszerűbbé a harcot, de a healereknek is komoly segítséget nyújt. A Horrorok életerejének csökkentése túl sokat nem változtat, de minden gyengítésnek örülhetünk.

Több, mint valószínű, hogy a Battle of Dazar'alor megjelenéséig még több nerfet láthatunk, így egyre több guild szerezheti majd meg a Cutting Edge achievementet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!