A VR a történelmet is elhozhatja a nappalinkba

Legyen szó akár a Titanic felfedezéséről, akár az Apollo 11 küldetésének felelevenítéséről, a VR segít abban, hogy hatékonyan idézzük fel a múltat!

A VR manapság egy olyan dolog, ami számos előnyt és kézenfekvő megoldást kínál az élet számos területén, ám mégsem kap elegendő figyelmet, emiatt az emberek csak kis része találkozik vele érdemben. Ennek elsődleges oka nyilvánvalóan a magas költség, elvégre, ha csak egy középszintű VR élményt is szeretnénk magunknak, már az is több százezer Ft-ba kerül.

A VR segítségével tizedannyi idő alatt fejlesztettek ki egy új helikoptert

Az amerikai Bell Helicopter rájött, hogy a VR segítségével idő, energia és végtelen mennyiségű pénz spórolható meg.

A VR azonban nem csak játékra jó -ahogy a fenti cikk is mutatja- számos más olyan területe van az élet egyéb részein és a szórakoztató iparon kívül, ahol a hasznunkra válhat. Egy újabb ilyen terület például a történelem megértése és főleg megtanulása, ami lássuk be, sokszor elég szárazanyagnak érződik. Rá tudod vágni hirtelen, de rögtön, hogy mikor is süllyedt el a Titanic? Vagy, hogy mikor is volt az Apollo 11 küldetése? Akár igen, akár nem, a következő két VR játék egy teljesen új szemszögből mutatja be ezeket az eseményeket.

Titanic VR

A Titanic VR segítségével átélhetjük, hogy mi is történt 1912. április 14. éjjelén, majd lemerülhetünk az Atlanti-óceán mélyére, hogy felkutassuk és felderítsük a baleset körülményeit. Ez mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek egy teljesen új oldalról mutathatja be az eseményeket, főleg mivel a fejlesztők 6 órás játékidőt ígértek hozzá.

Apollo 11 HD

De, ha annyira nem fekszik nekünk a tenger téma, sokkal inkább az ég felé vágyunk, akkor felléphetünk az Apollo 11 fedélzetére is, hogy aztán meghódíthassuk a Holdat.

Az Apollo 11 küldetése még ha rövid időre is, de egy egységgé kovácsolta össze az emberiséget, illetve az akkori katonai feszültséget is enyhítette a nemzetek között. Persze az emberek a mai napig vitatkoznak azon, hogy tényleg megtörtént-e az esemény, vagy csak a történelem legnagyobb átverése volt, ám erről most kár is volna szót ejteni, elvégre nem ezért vagyunk itt, és nem is a mi tisztünk ezt a dolgot tisztába tenni. Az Apollo 11 HD olyan élményt nyújthat, amitől biztosan egy életre megjegyezzük az első Holdra szállás fontos eseményeit!

Ha mélyebben érdekel ez a terület, és nem szeretnél lemaradni az aktualitásokról, akkor csatlakozz VR e-sport közösségünkhöz!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!