Morálisan megkérdőjelezhető kiskapu, avagy így zsebeld be az aranyat!

Morálisan megkérdőjelezhető kiskapu, avagy így zsebeld be az aranyat!

Egy újabb fekete pont a magyar World of Tanks játékosközösség ellenőrzőjében.

A hétvégén sor került a II. Morphelo Bajnokság rájátszási szakaszára, ahol eldőlt, hogy mely csapatok utaznak decemberben Budapestre, hogy az offline döntőn újra egymásnak feszüljenek a fődíjért. A tét egyáltalán nem kicsi. A győztes csapat tagjai fejenként 40.000 arannyal és egy ASUS headsettel térhetnek haza. Az emlékversenyt azonban sajnos idén is beárnyékolja a magyar játékosközösség morálisan megkérdőjelezhető hozzáállása.

Csalók - hol a határ?

Az I. Morphelo Bajnokság csaláson kapott játékosa új néven ugyan, de ott folytatja, ahol abbahagyta.

A tavalyi incidenst követően mindannyian abban bíztunk, hogy idén mindenki tiszta lapokkal indul majd, -de természetesen ezúttal sem maradt el a trükközés. Fontos leszögezni, hogy nem csalásról beszélünk, hanem egy olyan morálisan megkérdőjelezhető lépésről, amit a fair play szellemében sosem lett volna szabad elkövetni. Mielőtt erre rátérnénk, fussuk át a bajnokság szabályzatát.

A szabályzat

A közösség nyomására két csoport lett kialakítva. A Tarczay csoportba a 7.000 PR értékeléstől alacsonyabb, a Pool csoportba a 7.001 PR értékeléstől nagyobb csapatok kerültek. Ha egy csapat egyik tagja 7.000 PR-tól nagyobb értékeléssel rendelkezik, akkor automatikusan a Pool csoportba kerülnek. A két csoport díjazása többnyire megegyezik, de eltérés, hogy a Tarczay győztesét ASUS Cerberus headsetekkel, a Pool legjobbját pedig ROG Orion Pro headsetekkel díjazzák.

A szabályzat ezenkívül csupán arról tesz említést, hogy mindenkinek a saját felhasználói profiljával kell játszania. Megvolt rá az esély, hogy lesznek, akik kiskapukat keresnek majd, -és ez félelmünk be is igazolódott. A BECT csapata, azaz VictoriTheCamper, palalfonz és Redline_camp_on_the_hill az utóbbi néhány napban hirtelen különösen rosszul kezdett játszani, és mindannyian vesztettek a személyes értékelésükből.

Természetesen a kép alapján csak Redline_camp_on_the_hill csúszott épp 7.000 alá, de palalfonz is tett azért Team Battle játékmódban, hogy véletlenül se legyen túl jó a statisztikája. Túl sok az egybeesés.

Frissítve!

Ha ez nem lenne elég, akkor újabb példa a személyes értékelés szándékos lerontására silaj1, a BEHOM csapatából. A módszer kísértetiesen hasonlít arra, mint amit a fenti képen is alkalmaztak. Még mindig csak véletlen lenne?

Zárszóként

A helyzettel mindenki tisztában van, -de a szervezőknek a szabályzat miatt meg van kötve a keze. A résztvevők bevonásával a 2019-es bajnokság szabályzatát lehet finomítani, hogy az ehhez hasonló eseteket jobban lehessen szűrni, de jelenleg már valószínűleg semmit sem lehet tenni. Ez egy olyan kiskapu volt, amire egy élelmes együttes lecsapott, kihasználták az emlékverseny jóhiszeműségét, és hasznot húztak belőle.

További tények és bizonyítékok az alábbi linkre kattintva.

Mit gondolsz, meddig lehet elmenni a győzelem érdekében?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.