Van egy nagy hiányzója a FIFA19-nek

Van egy nagy hiányzója a FIFA19-nek

Anyagi okokból nincs benne a vb ezüstérmes az új játékban.

Még csak alig néhány hónapja, hogy véget ért az idei labdarúgó világbajnokság, mégis úgy tűnik, mindenki megfeledkezett a válogatott csapatokról. Mondjuk nem is a velük való játék a FIFA 19 fő profilja, sokkal inkább az egyéni csapatépítés az, amire az EA helyezi a hangsúlyt. Pedig legalább egy világbajnoki évben nem kéne a nemzeti tizenegyeket elhanyagolni, főleg, ha egy olyan gárdáról van szó, ahol olyan játékosok játszanak, mint a friss vb aranylabdás Luka Modric vagy Ivan Rakitic.

Rég nem látott sikerek útján Anglia és Horvátország

A vb ezen szakaszában születnek az igazi hősök, és ezt néhány MOTM lap is igyekszik előrevetíteni.

Bizony, az élesszeműek már észrevehették, hogy a vb ezüstérmes horvát válogatott –a korábbi évekhez hasonlóan– idén se került bele a játékba. Az ok pedig egyszerű: a Horvát Labdarúgó Szövetség é az EA Sports nem tudtak közös nevezőre jutni az anyagiakat illetően. A horvátok 2012 óta nincsenek benne a játékban, szóval ez nem egy újkeletű probléma. Ráadásul biztos, hogy a szövetség több pénzt kért az EA-től azok után, hogy sztárjai egészen az ezüstéremig focizták magukat.

A horvátok részéről nyilatkozó Tomislav Pacak is megerősítette a fentieket: "Sajnos azért nincs bent a horvát válogatott a játékban, mert a Szövetség és az EA nem tudtak megegyezni. Nyilvánvalóan nagyon sokra értékeljük a válogatottunkat és 2018 aranylabdás játékosát, többre, mint amennyire az EA. Ezt az értéket most és a jövőben is szeretnénk megvédeni. Megértjük a játékosok csalódottságát, a Horvát Labdarúgó Szövetség részéről pedig továbbra is teljes a nyitottság az EA-vel való együttműködésre. Reméljük, hogy ez a probléma a jövőben megoldódik."

Az, hogy pontosan milyen összegről van szó, nem tudni, de a horvát sajtó szerint még 2012-ben az EA 100.000 eurót ajánlott a horvátok licencéért. Anno azt az összeget elutasították, ahogy azóta minden évben. Pontosan persze a feleken kívül senki sem tudja, hogy idén mekkora összeget ajánlott a kiadó, de az biztos, hogy a horvátoknak nem volt elég.

Töltsd ki a 2018-as Magyar E-sport Kérdőívet és nyerj páros jegyet a PlayIT-re!

Vegyél részt a kutatásban és most akár páros belépőt is nyerhetsz az őszi, budapesti PlayIT-re!

A horvátok és a FIFA esete nem egyedi: nagyon nehéz a szövetségekkel megállapodni. A braziloknál például –Neymart leszámítva– teljesen átlagos kinézetű játékosok vannak a csapatban. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: Independent

Kövess Minket!