Az elmúlt 25 év legsikeresebb játékai az Egyesült Államokban

Az elmúlt 25 év legsikeresebb játékai az Egyesült Államokban

Az eladási toplista alapján, az elmúlt 25 évben az Egyesült Államokban Call of Duty-t érte meg a leginkább kiadni. 

Az elmúlt 25 évben elképesztően nagy fejlődésen ment keresztül a videojáték ipara, és ezért hatalmas dolog, ha valami klasszikust kiadnak újra, ezzel is a retró érzést felelevenítendő a játékosokban. Az eladási listák azonban az eltérő generációk közötti ízlést is tükrözik, legalábbis ha az Egyesült Államokbeli adatokat böngésszük. Twitteren osztotta meg Mat Piscatella azt a táblázatot, ami kételyeket ébreszthet a valódi minőséget, csavaros történetet és egyedi játékélményt hajkurászó gamerekben.

Az amerikai ízlést a kétezres évek elejéig a Nintendo mára klasszikussá vált címei alakították. A manapság már sokadik újrakiadást élő Mario, Mario Kart, Donkey Kong és Zelda letarolta a piacot, ami nem volt véletlen. Minden korosztály számára élvezetes kikapcsolódást nyújtottak, és nem a minőség rovására mentek a folytatások sem.

A Nintendo után jött a Rockstar és az EA, ami a GTA sorozattal és a Madden NFL sportjátékokkal elérte azt, hogy a konkurencia meg se próbáljon hasonló játékot fejleszteni. Az amerikai futball hazájában nem meglepő, hogy a Madden ennyire előkelő helyen végzett az év végi eladási listákon. A Guitar Hero III és a Rock Band a legegyszerűbb nappaliba is valódi partihangulatot teremtett, a műanyag gitárok nyomkodása közben mindenki Tom Morellonak, vagy Slash-nek érezhette magát, miközben fejhangon énekelte a Dani Californiát az RHCP-től.

2009-ben azonban történt valami: az Infinity Ward és az Activision közösen elkezdte ontani magából a casual FPS-ek valaha volt legnépszerűbb szériájának újabb és újabb részeit. A Call of Duty sorozat második és negyedik része sokakban ott van a valaha volt legjobb multiplayer játékok között, –és ezt a sikert képesek voltak úgy kihasználni a fejlesztők, hogy annyira sok dologban nem kellett megújítani a játékot. Hiába volt a kritikusok szerint katasztrofális az Infinite Warfare, ha a pénztáraknál jól teljesített a cím.

Az amerikai kultúra teljesen más, mint az európai, vagy az ázsiai, –ezért sem érdemes úgy tekinteni erre a listára, hogy világszerte is ezek volt a legsikeresebb játékok. A mobiljátékok és konzolos címek sikerei mellett az asztali számítógép, mint platform már visszaszorult a harmadik helyre, ezért önmagában az exkluzív címek csak akkor lehetnek valóban sikeresek, ha azok közel tökéletes élményt adnak a játékosnak.

Ti milyen játékokat vettetek meg az elmúlt években?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Mitől lesz egyedi ízvilágú a kávé?

Sportolóként te is iszol kávét? Tudtad, hogy a számtalan kávécserje közül mindössze kettőből készítenek kávét? Az arabicából és a robustából. A kávécserje típusa, a feldolgozás, illetve a pörkölés adja a kávészemek egyedi aromáját.