Jó előjelek a Liquid-nél, szürke felhők a HR felett

Jó előjelek a Liquid-nél, szürke felhők a HR felett

Valóban bejött a papírforma a SuperNova Malta versenyén?

A máltai 150 ezer dolláros kiruccanás remek bootcamp lehetőséget biztosított azoknak a csapatoknak, akik holnaptól már Odense-ben, az ESL Pro League versenyén küzdenek. A Liquid nem kímélte a mezőnyt, s megmutatták, hogy jelenleg miért is ők a harmadik legjobb csapat a világon. Csupán egyszer buktak pályát, és NAF olyan szinten pörgött, hogy ezeket a statisztikákat látva nem csoda, hogy ő kapta az MVP címet. Az NRG ezüsttel, a BIG bronzéremmel távozott.

A kanadai játékos elmondta, hogy ez a győzelem hozzásegítheti őket a jövőbeli nagyobb kupák elhódításában is, hiszen ezzel talán megszűnik az a mentális blokk, ami eddig a fejükben volt egy-egy döntő során. Ezzel a felállással még nem nyertek versenyt, de most már ledobhatják magukról az örök második jelzőt! Továbbá azt is elmondta, hogy nem igazán szeret demokat nézni, és úgy kielemezni az ellenfél játékát. Sokkal inkább saját magára koncentrál, mint az ellenfélre, –ami ezúttal be is jött!

Az ESL One New York után az NRG ismét döntőzhetett, s ha a végső küzdelemben nem is, legalább a csoportmeccsek során megszorongatták a Liquid-et. Ám, ami magyar szemmel még fontosabb, hogy sajnos a HellRaisers lecsúszott a dobogós helyről, ami az NRG-nek is köszönhető, hiszen a rájátszás első szakaszában rögtön 2-0-ra verték a HR-t.

Ezután még bizonyíthatott volna a HellRaisers, ami némileg meg is történt, hiszen a BIG ellen összességében jó formát mutattak. A saját pályájukon, Inferno-n például csak négy kört tudott hozni a BIG. Az igazi érvágást a döntő pálya okozta, vagyis Overpass, ami bár mindkét csapat számára ideális volt, végül 16-11-es arányban a gob b által vezetett ötös győzedelmeskedett. 

Ezzel a papírforma teljesült, ha csupán a HLTV rangsorát nézzük, de bízzunk benne, hogy az következő megmérettetésén a HR ezeket a statisztikákat felborítja, és képes lesz a statisztikailag erősebb csapatokat is maga mögé utasítania Odense-ben. Természetesen élőben is követhetitek DeadFox-ék menetelését holnap 12 órától!

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

Borítókép forrás: hltv.org

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!