CheeseHead nyerte a SEC VIII. szezonjának nemzeti döntőjét

CheeseHead nyerte a SEC VIII. szezonjának nemzeti döntőjét

A DEAC Hackers játékosa, CheeseHead nyerte a Southeast Europe Championship 8. szezonjának nemzeti döntőjét, a Barcraft és EXE Esports kártyása, mcsongi92 a második helyen jutott tovább. Megkérdeztük a friss győztest!

A hétvégén zajlott a SEC VIII. szezonjának nemzeti döntője, ahol nyolc kiváló játékos vívott meg egymással a nemzetközi csoportba való továbbjutásért. A kiélezett mérkőzések után CheeseHead és mcsongi92 örülhetett, akik képviselhetik Magyarországot a további küzdelmek során. A győzelmet végül alsó ágról CheeseHead szerezte meg mcsongi92-vel szemben. A friss győztest faggattuk a virtuális kupa magasba emelését követően!

Mennyire nehéz alsó ágon játszani és milyen érzés volt onnan nyerni?

"Különösebb nyomást nem éreztem, csak azért mert alsó ág. voltak szoros 3-2-es meccseim, de úgy éreztem, hogy mindenhol favored volt a lineupom és nem izgultam túl. Néha kellett a szerencse is, de hálisten az most mellettem volt. 
Csongi ellen, mikor kikaptam még a felső ágon, akkor dobtam az ötödik game-et, ami bosszantó, de a döntőben azt is sikerült javítani. Gratulálok neki is, az első (!) online versenye volt."
CheeseHead és mcsongi92 mellett további hat játékos érdemelte ki a selejtezőkben nyújtott kiváló teljesítménye alapján, hogy a nemzeti döntőben játszhassanak. LvL Up Esports Wuncler, DEAC Hackers boldiika, rise, Team Plague valnarrr és Team Plague Huby ült le az asztalok mellé és vágott bele vasárnap délután a meccsekbe. A harmadik helyet Wuncler, a negyediket Huby szerezte meg, de ez sajnos nem ért továbbjutást.

A nemzeti döntő double elimination, Conquest, Best of 5 formátumban zajlott. A pakliválasztásnál CheeseHead kiválóan taktikázott és egy nagyon érdekes lineuppal végül bedarálta a mezőnyt. A Malygos Druid és a Shudderwock Shaman mellett, a Spell Hunterre és a Dead Man's Hand Warriorra esett a választása. A zárt listák miatt az ellenfelek nem tudták, hogy a Huntert bannolják, vagy a Warriort. Hunterből általában a Deathrattle változatra, Warriorból az Odd verzióra számíthattak, de végül egyik tippjük sem vált be.

CheeseHead és mcsongi92 a kiváló hazai szereplés után, a nemzetközi csoportküzdelmekben folytathatja a menetelést, ahol már 2000 eurós összdíjazásért megy a harc.

Sajnos magyar közvetítés nem lesz, de ettől függetlenül szurkoljatok a HGG jelölt és MondoCon győztes CheeseHeadnek és a HGG jelölt, első online versenyén induló mcsongi92-nek, hogy megmutassák a kelet-közép európai régiónak, hogy a magyar mesekártyások nem tréfálnak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!