Hajszálon múlt az Astralis elleni győzelem a HellRaisers-nek - EPL 1. nap

Hajszálon múlt az Astralis elleni győzelem a HellRaisers-nek - EPL 1. nap

Elrajtolt az ESL Pro League 8. szezonjának offline döntője Dániában; izgalomból már a nyitónapon sem volt hiány.

Remek meccsekken szurkolhattunk kedvenc játékosainknak, csapatainknak az EPL döntőjének első napján. Többnyire a papírforma érvényesült, de azért egy-két meglepetést is láthattunk. A G2 és a BIG labdába sem tudott rúgni szinte, a HellRaisers pedig majdnem az év egyik legjobb ajándékát hozta el a szurkolóinak. Nézzük mik történtek tegnap.

Azonnal egy HR meccsel kezdtük a napot a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, ellenfelük az ausztrál Renegades volt. Mirage volt a mérkőzés helyszíne, az ausztrál csapat pedig 11 HR kör után tudott pontot szerezni, Bencéék végigdominálták a meccset és végül 16-5-re nyerték meg azt. A párhuzamos mérkőzésen a Vici csapatának az első félidőben még sikerült megszorongatnia a világelső Astralis-t, de aztán rákapcsoltak a dánok és 16-8-ra nyerték meg a meccsüket.A nap első izgalmas mérkőzését az NRG és a North csapata játszotta, Train-en. Az amerikai csapat volt aki komolyabb előnyre tudott szert tenni, de aztán a North még időben tudott stílust váltani és gyors támadásokat játszva 6-9-re tudta menteni a félidőt. A második játékrész már sokkal kevésbé volt egyértelmű, a dánok tudtak elkapni egy kisebb szériát, de az NRG is mindig be szúrta a maga körét, így 12-12-ről kellett felébredniük picit. A Daps irányította NRG rá is kapcsolt az utolsó körökre és 16-13-ra tudta megnyerni a mérkőzést, leejtve így a North-ot az alsó ágra.A Bo1-es nyitómeccsek után elérkeztünk a maximum három pályás mérkőzésekhez. A HellRaisers pedig egy nagyon erős ellenfelet kapott, a világelső Astralis ellen kellett bizonyítaniuk. Bár a dánok ellen nehéz bármelyik pályát is kiválasztani, egész jól alakultak a vétók –sőt, a mérkőzés is olyan irányt vett amire nem sokan számítottak. Mirage-on kezdtek a csapatok és bár az első félidő szoros volt, a térfélcserét követően Bencéék valami embertelen támadó oldalt mutattak. Nem lehet senkit sem kiemelni a csapatból hiszen mindenki remekül játszott, ANGE1 és DeadFox ACE körrel tudta megállítani a dánok támadását és az ISSAA, woxic, hobbit hármas is parádés volt. Miután az első pályát 16-8-ra nyerte a HR Dust2 következett. Az izgalom a tetőfokán volt, minden HR fan szorított a csapatnak és igazán kevesen múlott a pálya. Az első játékrészben szorosan haladt a két csapat egymás mellett, majd a következő játékrészben is nagyon közel volt hozzá a HellRaisers, hogy 2-0-ra verje az Astralis-t. Végül sem Dust2 (13-16), sem a harmadik pálya Inferno (4-16) nem jött össze, azonban a világelső dán csapat ellen ilyen Bo3-at játszani LAN-on igencsak kevés csapatnak sikerült eddig.

Nézd meg ESL_esporthuCS DeadFox ACE az Astralis ellen (EPL FINAL) című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A HellRaisers így alsó ágon folytatja a versenyt, legközelebb a gyengécskének mondható G2 csapata ellen kell majd játszaniuk. Ne feledjétek, hogy ha esetleg lemaradtatok volna a tegnapi napról akkor azt visszanézhetitek a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, illetve ma 12 órától is magyar nyelvű közvetítéssel folytatódik az EPL. Ismét pályára lép ma a North, az NRG és a mousesports, de láthatjátok ma FalleN-éket a MIBR színei alatt és s1mple is megvillogtatja majd AWP tudását.

A tegnapi nap további eredményei: 

  • Liquid 16 - 8 G2
  • INTZ 10 - 16 BIG
  • MIBR 16 - 2 Sharks
  • Ghost 5 - 16 mousesports
  • Na'Vi 16 - 14 ORDER
  • Renegades 2 - 0 Vici
  • Liquid 2 - 0 BIG
  • G2 2 - 1 INTZ

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!