"Nem érezte jól magát bondik, Hobbit pedig mindenhez tud alkalmazkodni" - Johnta interjú

A HellRaisers edzője, Ivan "Johnta" Shevcov adott interjút a HLTV-nek miután a HR remekül kezdte tegnap az EPL 8. szezonjának döntőjét.

A Renegades ellen könnyű győzelem, majd a világelső Astralis ellen egy roppant szoros vereség a HR mérlege az EPL tegnapi napjáról. A csapat edzője Johnta, a nyitómérkőzésük után beszélt a HLTV-nek a felfrissült csapatról, a máltai teljesítményükről és persze az EPL-t illető tervekről is.

Hajszálon múlt az Astralis elleni győzelem a HellRaisers-nek - EPL 1. nap

Sziky | 18/12/05 10:56 Remek meccsekken szurkolhattunk kedvenc játékosainknak, csapatainknak az EPL döntőjének első napján. Többnyire a papírforma érvényesült, de azért egy-két meglepetést is láthattunk. A G2 és a BIG labdába sem tudott rúgni szinte, a HellRaisers pedig majdnem az év egyik legjobb ajándékát hozta el a szurkolóinak. Nézzük mik történtek tegnap.

Máltáról érkeztetek ide, ahol Hobbit első LAN versenyén mutatkozott be a HR színeiben. Hogyan éreztétek ott magatokat?

"Máltán kicsit máshogy játszottunk, mint általában, ami sűrűn előfordul amikor új játékos érkezik egy csapatba és mindenki próbálja megszokni a másik játékát. Volt ami a gyakorlásokon remekül működött, mindenki felszabadultan játszott, aztán élesben, például az elődöntőben nem volt jó. Szükségünk volt ezekre a vereségekre, hogy felismerjük sokkal jobban kell építenünk az egész csapatra, nem pedig az egyéni játékra."

Volt időtök változtatni a dolgokon?

"Máltáról azonnal iderepültünk. Persze a BIG elleni vereséget átbeszéltünk, megnéztük mik voltak a hibáink és szerencsére nem mindenki tisztában is volt ezekkel, azonnal megértette a hibákat mindenki, így nem volt szükség különösebb extra gyakorlásra."

A máltai verseny volt az első, hogy Hobbit angolul játszott a csapattal. Voltak nehézségek a kommunikációban?

"Nem különösebben zavart senkit sem, játékon belül elég jól kommunikál Hobbit. Stresszhelyzetekben talán nem mindig a legjobb infókat adja még, de egyébként remekül megértik egymást a srácok. Az irányítónak különösen nehéz dolga van ha nem jó a csapat kommunikációja, de szerencsére rendben vagyunk."

Térjünk is át a mai napra és a Renegades elleni meccsre. Mik voltak az előzetes tervek? Elég jól elkaptátok a fonalat Mirage támadó oldalán, gondoltátok volna, hogy ekkora előnyötök lesz?

"Remekül fel voltunk készülve Mirage-ra. Volt egy pontos tervünk és még az NRG elleni Mirage-ról is tudtunk hibákat elemezni és persze javítani. A saját játékunkat tudtuk játszani, mindenki remek volt, tökéletesek volt az időzítések is, ANGE1 pedig remekül irányított."

Mesélj nekem kicsit bondik távozásáról. Hol kezdődött az egész folyamat?

"A Major után egy elég rossz szériába kerültünk és úgy éreztük, hogy valamin változtatnunk kell. Minden csapatnak van egy életciklusa, és ha az egyik rész tovább húzódik, mint kellene, akkor változtatni kell. Például, nem egy versenyt buktunk amiért ugyanazokat a hibákat követtük el, mint korábban. Amikor nem javítunk a hibáinkon és sorra bukjuk el a versenyeket mindenki úgy érzi, hogy nem is lettünk volna képesek nyerni. Nem pontosan bondik ellen irányult a hangulat, de néhány szerepben nem érezte jól magát és ez ártott pályaválasztásainknak. Régóta ismerem bondik-ot, 1.6-ban közösen játszottunk és mindig is egy frag erős játékos volt, de az utóbbi időben egyszerűen nem érezte jól magát néhány szerepben."

"Amikor megtudtuk, hogy Hobbit elérhető lenne a számunkra ANGE1 azonnal beszélt vele ő pedig elárulta, hogy gyakorlatilag bármilyen helyzetben, bármilyen szerephez tud alkalmazkodni. Hasonló gondok voltak a Gambit-nél, mint nálunk, így váltani akart. Nagyon lelkesen érkezett meg hozzánk és úgy érezzük, hogy a legjobb döntést hoztunk Hobbit leigazolásával."

Azt mondtad volt egy pont amikor úgy éreztétek, hogy nem tudtuk megnyerni semmit. Úgy gondoljátok, hogy a mostani felállás meghozza a kellő javulást?

"Teljes mértékben. Fogunk még változtatni a gyakorlások során néhány belsős dolgon, de úgy gondolom, hogy ezek a változtatások meghozzák a kellő erőt és egy következő szintre léphetünk majd jövőre."

Tudnál ezekről a változtatásokról kicsit beszélni?

"Belsős dolgok amik a szervezetet érintik, illetve gyakorlásra és felkészülésre érvényes dolgok..."

Az Astralis egy olyan csapat aki elég sokakat inspirál és késztet változásra. Van esetleg nálatok is olyan, amit a dánoktól lestetek el?

"A mi esetünk kicsit nehezebb. Persze sokakat inspirál az Astralis játéka és a felkészülésüknek a módja, de mivel egy nemzetközi csapat vagyunk, sokkal nehezebb egy olyan sport pszichológust találni aki kezelni tudja a különböző mentalitású játékosokat. Az Astralis játékosai mind Dániából érkeztek, így talán egy picit könnyebb dolguk van, de nekünk is fel kell ismerünk azokat a dolgokat, amiknek a változtatásával fejlődhetünk. Egy csapat nem csak öt játékoson múlik. Gyakran a háttérből dolgozó személyek tudják elérni a legnagyobb változásokat. Fontos, hogy egy csapatnak stabil vezetősége és jól felépített rendszere legyen."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!