Magyar cyberpunk játék is indul az év legjobb Indie játéka címért!

Magyar cyberpunk játék is indul az év legjobb Indie játéka címért!

A NeonCode egy teljesen ingyenes indie játék, egy magyar fejlesztő kezéből. Tessék rá szavazni, hogy az év Indie játéka lehessen!

A NeonCode projekt még 2017 novemberében indult, de az ötlet már évekkel ezelőtt megszületett az alkotó, Várady Zsolt fejében. Sok prototípussal és verzióval később úgy néz ki, végre megvan a tökéletes recept. A játékot a fejlesztők kizárólag lelkesedésből és elszántságból csinálják, így ingyenesen elérhető!

A történetben Craig Williams bőrébe bújunk, aki régebben a rendőrség tagja volt, majd alkoholproblémái végett kirúgták. Ezt követően magándetektívnek csapott fel, s nyitott is ehhez egy irodát egy kibérelt, ütött kopott lakásban, innen próbálkozik újra talpra állni és felépíteni az életét. Minden lehetőséget igyekszik ennek érdekében megragadni, így kerülünk bele a mostani történetbe is, ahol épp egy hosszú nap után sétálna vissza az irodájába főhősünk, amikor is lövéseket hall. A helyszínre ő ér ki először, az ügy pedig a régi társa nyomozása és vezetése alatt zajlik. Talán ez az ugródeszka Craig számára, hogy újra az lehessen, aki volt?

A kisváros teljesen szabadon körbejárható, és megtalálhatóak benne a klasszikus "elrejtett tárgy" elemek is. Az irányítás könnyű, egyszerű, átlátható, a játékmenet jelenleg nagyjából egy óra.. A grafika néhány helyen, –főleg bizonyos pontok tükröződése során– még hagy némi javítani valót maga után, de annyi baj legyen. Szinkronhangok jelenleg még nincsenek a játékban, de Zsolt idővel ezt is szeretné megvalósítani angolul és magyarul is. Zsolt teljesen önköltségen csinált eddig mindent, –azt írja blogposztjában, később szeretne majd egy kickstarter kampányt csupán arra csinálni, hogy a befektetett költségei megtérüljenek.

A játék maga nagyon szerethető, –sőt, nem egy üres kihalt városban kell detektívesdit játszani, hiszen npc-k sétálnak, élnek, mozognak körülöttünk.

A játékban található magyar és angol nyelv és felirat egyaránt, illetve Steamen is megtalálható, itt 2,4 euróért, azaz nagyjából 800 Ft-ért tudjátok megvenni, amivel Zsolt kiadásait csökkentitek. Aki bírja a Cyberpunkos, noir detektíves játékokat, az imádni fogja a NeonCode-ot, ezt garantáljuk, mert a dizájn, a zene abszolút hozza a feelinget. 

És akár az év Indie játéka is lehet

Ami pedig a legfontosabb, hogy egyetlen kattintással Ti is szavazhattok azért, hogy a NeonCode az év indie játéka legyen, ide kattintva! 


2018 Indie of the Year Awards via Indie DB

Fogjunk össze és tegyünk együtt azért, hogy egy magyar alkotás egy ilyen nemes címmel gazdagodhasson!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!