Kéthetente ingyenes játékokkal vár az Epic Games digitális áruháza

Kéthetente ingyenes játékokkal vár az Epic Games digitális áruháza

Megpróbálnak pár szeletet lecsípni a Steam sokszemélyes tortájából. 

Úgy néz ki, hogy az elmúlt időszakban egyre többen szeretnék kicsit megszorongatni a Valve-hez köthető Steam-et, ami továbbra is a legnépszerűbb, játékeladással foglalkozó platform a felhasználók körében. Még augusztusban számolhattunk be nektek arról, hogy a nagysikerű Discord is elindítja saját áruházát, legutóbb pedig már arról értekezhettünk, hogy az Epic Games is be fog szállni a bizniszbe. Azóta el is indult a még igencsak szerény kínálattal rendelkező oldal, amivel kapcsolatban új információkat is sikerült megtudni a tegnapi The Game Awards-on. 

Az Epic Games tovább bővül, hamarosan megnyitják a saját játék store-jukat

Heldeus | 18/12/05 07:16 Az Epic Games a tegnapi napon jelentette be, hogy komoly projektbe fogtak: számos játék –illetve egy különálló launcher– lefejlesztése után most valami egészen mással érkeznek, saját store-t nyitnak, ami elérhető lesz minden játékfejlesztő számára. Elsődleges céljuk, hogy egy olyan "boltot" alkossanak meg, ami megfelelő üzleti feltételeket és közvetlen kapcsolatot biztosít a játékosokhoz.

Természetesen az Epic munkatársai megnyugtattak mindenkit, hogy ne aggódjunk, hiszen még rengeteg játékot fognak elérhetővé tenni a rendszerükben, de erre azért még egy kicsit várnunk kell. Így jelenleg "csak" olyan címek érhetőek el náluk, mint az Ashen, a Hello Neighbor, vagy a Shadow Complex és nem maradhatnak ki az ingyenes játékok sem, –így a Fortnite és az Unreal Tournament egyaránt elérhető. 

Egyelőre nem csak a kínálatban, hanem az oldalon elérhető funkciókban is látszik, hogy még gyerekcipőben jár az Epic digitális áruháza, de bízunk benne, hogy az idő előrehaladtával szépen bővíteni és fejleszteni fogják őket. Addig is jött egy kifejezetten jó hír, miszerint kéthetente ingyenes (!) játékokkal fognak kedveskedni a felhasználóknak. 


Így először december 14. és 27. között kapjuk meg az utóbbi idők egyik legnépszerűbb játékának számító Subnauticát, majd ezután jön a rettegett Super Meat Boy, ami december 28. és január 10. között lesz ingyenesen elérhető. Az viszont továbbra is kérdés, hogy a játékosok által favorizált téli vásár vajon jelen lesz-e a platformon, de ahogy az Epic-et ismerjük, biztosan készülnek valami jóféle akcióval, bár még nincs olyan sok cím, amit érdemes lenne leárazniuk. 

Mindenesetre csak bízni tudunk abban, hogy a Steam végre egy méltó ellenfelet fog kapni, ami a Valve munkatársait is újabb fejlesztésekre sarkallja. Ezáltal mi felhasználók járhatunk majd a legjobban, hiszen több piaci szereplő fog egyre jobban teperni a kegyeinkért, –na meg persze a pénztárcánk tartalmáért.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.