Utoljára közel egy éve játszottak ilyen sokan a CS:GO-val, mint most

Utoljára közel egy éve játszottak ilyen sokan a CS:GO-val, mint most

A Valve új életet lehelt volna a játékba?...

Battle Royal mód és ingyenes a teljes CS:GO; tegnap, ma, –és gyanítom, hogy még holnap is– erről fog szólni minden. Megnéztük már a profik véleményét, azt is, hogy mennyire lesz jó az ingyenes CS:GO, illetve FalleN egész jónak hangzó véleményét is olvashattuk már, most nézzük meg a frissítés milyen hatással volt a számokra.

Jó az nekünk, hogy ingyenes a CS:GO és ha igen, akkor miért nem?

Ingyenes a CS:GO, ezúttal a teljes játék, és bárki számára.

Bár még mindig a PUBG van az élen a steamcharts táblázatokon, a DOTA 2 után stabilan tartja a CS:GO a dobogós helyezését. Sőt, a tegnap délutáni órákban 9 hónapja nem látott játékosszámmal is büszkélkedhetett a játék: egyszerre több, mint 667000 játékos volt aktív a CS:GO-ban, a hétvégén ez a szám pedig nagy valószínűséggel átlépi majd a 700000-et is. Viszonyításképpen utoljára 2018 márciusában volt ez a szám nagyobb, a rekord pedig 850485, amit 2016 áprilisában ért el a játék.

Persze –miután ingyenes lett a játék–, várható volt a megugrás, de vajon jót tesz-e ez a CS:GO-val? Valószínűleg a Valve-nak pontosan ez volt a célja a játék ingyenessé tételével, így az ő szemükben a rengeteg új játékos egyértelmű siker. Elmondhatják a befektetőiknek, hogy nézzétek, rengeteg új arc játszik a CS:GO-val, van róla ábránk is. A kérdés innentől csak az, hogy vajon ez hoz-e majd annyi pluszt a CS:GO életébe aminek hatására sűrűbben és tartalmasabb frissítéseket fogunk kapni, átesik-e majd a játék egy komolyabb ráncfelvarráson minden szempontból és vajon kap-e majd az eddiginél is nagyobb figyelmet és erőforrásokat a profi CS:GO, aminek hatására mondjuk az olimpiai bemutató sportok közé érhet?

Nyilván benne van a pakliban –és okozott is felháborodást a közösségben–, hogy ezentúl még magasabb lesz a csalók száma. Véleményem szerint, egyrészt ez a Valve-nak is eszébe jutott és remélem, hogy fel vannak készülve ha esetleg megtörténne a csalók számának radikális megugrása, másrészt pedig nem hiszem, hogy az eddigi 15 eurós árcédula volt az ami megállította és visszaszorította a csalókat. Kommentekben jöhetnek a ti véleményetek is.

A cikk megírása utáni órákban egyébként a fent említett rekord is megdőlt, hisz délután már volt, hogy 730 ezren játszottak a CS-vel, a cikk publikálásának időpontjában pedig 692 ezren nyúzzák az átlagban 300 ezres játékosbázisú játékot:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!