Újabb esély a Liquid előtt, hogy összehozzák azt, ami idén már 4 alkalommal sem sikerült

Újabb esély a Liquid előtt, hogy összehozzák azt, ami idén már 4 alkalommal sem sikerült

Két borzasztóan egyhangú elődöntő után a már két jól ismert csapat áll szemben a kupáért.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy két régi ismerős találkozik újra egy CS:GO verseny döntőjében. Az Astralis és a Liquid csak idén már négy alkalommal állt egymással szemben valamelyik verseny döntőjében, –de ne szaladjunk ennyire előre, nézzük mik történtek még tegnap, az elődöntők során.

Nézd az Esport1 közvetítését és nyerj Honor Play okostelefont!

Mától egészen vasárnap estig nevezhettek az élő adásban a nyereményjátékra!

Nem szeretnék nagyon a részletekbe merülni, mivel nem is igazán lehet. Két borzasztóan egyoldalú elődöntőt láthattunk. A világelső dánok ellenfele a mousesports volt, akik –bár helytálltak az Astralis ellen–, ahogy az várható volt nem tudtak számottevő erőt felmutatni. Mirage volt az első pálya, ahol még akár esélye is lett volna a mouz-nak, de egyszerűen az Astralis túl nagy falat még nekik is. 16-12-es dán győzelem után mentünk tovább Inferno-ra, ahol már szinte labdába sem tudott rúgni a mousesports, a dánok támadó oldalról 10-5-ös félidőt zártak, majd a már tőlük megszokott betonbiztos védelemmel –hat kört megnyerve– azonnal le is zárták a mérkőzést.

A második elődöntő már sokkal izgalmasabbnak ígérkezett papíron, a valóságban sajnos ez sem úgy alakult. A Team Liquid és TACO néhai csapattársai ellen küzdött, a MIBR azonban legalább akkora pofont kapott, mint amekkorát tegnapelőtt a Na'Vi szenvedett el, ugyancsak a Liquid ötösétől. Itt is elég volt két pálya ahhoz, hogy győztest tudjunk hirdetni, a két amerikaival kiegészült brazil trió azonban szinte semmit sem tudott kezdeni a Liquid ellen, Cache-en 16-2-re, míg Overpass-on 16-8-ra nyertek NAF-ék.

Azt kell mondjam, hogy a MIBR egyáltalán nem játszik rosszul; nehéz őket megverni, a Liquid az aki egyre inkább közel van ahhoz, hogy meglépje azt a plusz szintet amit az Astralis-nak már sikerült az év elején. Mintha egy teljesen más dimenziójú CS:GO-t láthattunk volna az amerikai csapat részéről, FalleN-éknek esélye sem volt ellenük. A kérdés, hogy most sikerül-e a Liquid-nek felülkerekednie a dánokon, megjegyzem ez 2018-ban eddig egyszer sem sikerült. Az Astralis pedig a tőle megszokott magabiztossággal lép majd pályára, ahol a hazai közönség ereje is vele lesz és ahol nem csupán az ESL Pro League 8. szezonjának döntője a tét, hanem az Intel Grand Slam győzelemért járó +1 millió dollár is.

Ne feledjétek, hogy ma délután 16 órától a Magyar Esport TV Twitch csatornáján várunk titeket az Astralis és a Liquid összecsapásával, –illetve koránt sem elhanyagolható hír, hogy bizony a mérkőzés után valaki közületek egy Honor Play okostelefonnal lesz gazdagabb.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép: HLTV.org

Kövess Minket!