Egyelőre nem lesz újabb magyar a LEC-ben

Egyelőre nem lesz újabb magyar a LEC-ben

Úgy fest, hogy a 2019-es szezonra Bluerzor marad a LEC-en kívüli csapatok környékén.

Az átigazolási szezon hamarosan a végére ér, lassan az összes játékos megtalálja az új helyét, ahogyan történt az Vizicsacsival is, aki a szétesett Schalke gárdájából kiválva felöltötte a Splyce mezét.

Vizicsacsi hivatalosan is a Splyce csapatába igazolt!

Jacob Wolfnak igaza volt: a magyar toppos a Splyce-ban folytatja a LEC-ben.

Van azonban nekünk még egy magyar játékosunk, aki szintén az átigazolási szezon sűrűjében lubickol, –természetesen a Vitality Academy játékosáról, Bluerzorról van szó. Miután a tehetséges erdész ezúttal a francia ligában ültette sarokba az európai másodligák krémjét, új lehetőségek után kezdett nézni; november végén egy tweetben közölte, hogy a szerződése a Vitality-vel lejárt, és keresi a további lehetőségeket.

Egészen tegnapig nagy volt a csend, és noha hivatalosan Bluerzor még nem igazolt át sehova, azt elárulta, hogy jó eséllyel nem a LEC-ben (League of Legends European Championship) folytatja majd. Sok csapat felkereste, és úgy fest, hogy az egyikkel meg is tud majd állapodni, –ám LEC-en kívüli csapatról van szó.

Mivel a LEC-en már a Riot franchise rendszere működik, –tehát, aki fizet, az jöhet–, így Bluerzornak a LEC-be bekerülni már csak úgy van esélye, hogy egy olyan csapat igazolja le, akik megvették a bérletüket a Riot vidámparkjába, és a Riot be is engedte őket. A LEC-es csapatok közül azonban elég kevés vállalja be azt a rizikót, hogy újoncokat hoz be a felállásába. Ezt leginkább a Fnatic szokta csinálni, akiknél így vált sztárrá Broxah és Caps is. Ám a Fnatic-nál Broxah továbbra is ott van, így dzsungelesre nem volt szükségük.

Idén tehát több mint valószínű, hogy továbbra is csak Csacsinak szurkolhatunk majd a LEC magyar képviselői között, ám Bluerzorra még sok minden várhat, –ki tudja, talán majd 2019 nyarán, vagy 2020-ban sikerül megcsípnie egy LEC helyet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!