Ezúttal valóban arannyal díjazták a győztest, az Astralis lett az Intel Grand Slam első győztese!

Ezúttal valóban arannyal díjazták a győztest, az Astralis lett az Intel Grand Slam első győztese!

Nem lehet fogást találni a dán csapaton, idén gyakorlatilag mindent megnyertek.

DreamHack, ECS, EPL, ELEAGUE, FACEIT Major, BLAST Pro Series, IEM. Mind-mind olyan szervezésű verseny, amiket az idei évben megnyert a dán Astralis csapata, egyedül a Na'Vi, a North és a FaZe volt képes megállítani őket ha egy verseny döntőjéről van szó. Kétségtelenül a világ legjobb CS:GO csapata jelenleg az Astralis, a csapatoknak valami embertelen felkészülést és/vagy újdonságot kell mutatnia, hogy 2019-ben elkaphatóak legyenek a dánok. Idén a Liquid volt az aki a legtöbbször döntőben találkozott az Astralis-szal, de immár ötödik alkalommal buktak el velük szemben, ugyanis a dán csapat az ESL Pro League 8. szezonjának döntőjét is könnyedén nyerte meg.

Bár a Liquid jól kezdett és eltudta húzni a dánok által választott Traint, az Astralis mintha felébredt volna az első pálya után, mintha gla1ve a csapat irányítója azt mondta volna, hogy "Hé srácok kikaptunk Trainen, most már azért kapcsoljuk be a monitorokat". Jó, azért ennyire nem volt könnyű dolga a dánoknak; Mirage-on még amerikai vezetéssel fordultak a csapatok, de aztán CT-ből könnyedén fordított az Astralis, hogy aztán Inferno-n, majd Dust2-n folytatódjon a küzdelem. Nem vallottak szégyent az amerikaiak, de mindkét pályán olyan támadó oldalt mutatott az Astralis amire nem volt ellenszer, végül 3-1-es eredménnyel az Astralis nyerte az EPL 8 döntőjét, a Liquid idén már ötödjére maradt alul a dánokkal szemben.

Ám ezúttal nem csak az EPL győzelem volt a tét. Nicolai "device" Reedtz immáron 12. MVP díja mellett, a teljes csapat is kapott még egy különdíjat és az érte járó összeget. Az Astralis ugyanis a világon az első CS:GO csapat aki megnyerte az Intel Grand Slam kihívást is, azaz egymásutáni 10 db ESL vagy DreamHack szervezésű premier eseményből négyet megtudtak nyerni. Az IGS győzelemért járó díj pedig nem más, mint kerek 1 millió dollár, amit a csapat tagjai 6 db aranyrúdban kaptak meg. Az EPL 8. szezonjában így 1.250.000 dollárral gazdagodott az Astralis, átlépték az 5 milliós össznyeremény határt, és egyéniben is a legtöbbet eddig összenyert profi CS:GO játékos első négy helyezettje az Astralis csapatát erősíti.

Brutális teljesítmény és elképesztő nyeremények az Astralis neve mellett. Sokaknak adatott meg a lehetőség, hogy ellenük játszhassanak, –és szinte mindenki bele is bukott. Az évnek pedig még mindig nincs vége a dánok szempontjából. A hétvégén a lisszaboni BLAST Pro Series versenyen vesznek részt, utána pedig mindenki számára pihenő következik, amire valljuk be, szükség is lesz, –már amennyiben bármelyik csapat úgy gondolja, hogy 2019 első Major-én, az IEM Katowice során el akarják kapni a dán ötöst.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Borítókép és képek: HLTV.org

Kövess Minket!