25 éves lett a DOOM legendás első része!

25 éves lett a DOOM legendás első része!

A Bethesda méltó módon igyekszik megünnepelni a jeles eseményt. 

Egészen durva belegondolni, hogy napra pontosan 25 éve, 1993. december 10-én jelent meg az id Software zászlóshajójának számító DOOM első epizódja, ami örökre beírta magát a játéktörténelembe. Az évforduló apropóján egy igazán hangulatos –és egyben adrenalindús– videóval készült a Bethesda, amivel emlékeztetnek minket a régi nagy pillanatokra, –és persze a közeljövőben érkező epizódra is. 


A 25 éve MS-DOS alatt debütáló első rész szép nagy utat járt be, hiszen nem elég, hogy akkoriban egészen elképesztő eladási számokat produkált, PC-n kívül még összesen 10 (!) platformon tette tiszteletét. Sikeréhez nagyban hozzájárult, hogy az első FPS-ek egyike közé tartozik és olyan újdonságokat tartalmazott, amik akkoriban játékosok millióit szegezték a képernyők elé. 

Mai szemmel már nehezen hihető, de abban az időben rendkívül újszerű látványvilággal érkezett, ami ál-háromdimenziós grafikával dobogtatta meg a szívünket. Amellett se mehetünk el szó nélkül, hogy a többjátékos módok alapjait tették le vele az akkoriban még nagymenőnek tartott id Software fejlesztői, akik kiegészítőkkel és új részekkel is megörvendeztették a rajongókat. 


Páran még javában emlékezhetnek arra a pillanatra, amikor először kaparinthattuk meg a DOOM 3 alfaváltozatát, ami már egy vadiúj grafikus motor segítségével dolgozta fel a korábbi epizódokat. Bár filmként hatalmasat perecelt a játék, annak egy emberként örülhettünk, hogy 2016-ban egy zseniális új résszel hozták vissza a széria semmi máshoz nem fogható hangulatát. 

Legutóbb pedig már arról mesélhettünk nektek, hogy bejelentették a legújabb DOOM játékot, az Eternalt, ami az eddig megszokottnál is brutálisabb játékmenetet ígér. Ráadásul ezúttal a Földet kell majd megmentenünk a hatalmas mennyiségben akciózó démonoktól, miközben az öreg Doom Slayer pengéivel is szép vékony szeletekre vághatjuk őket. 


Előtte viszont még John Romero szülinapi ajándékával ünnepelhetjük majd az első rész 25. évfordulóját, ugyanis egy igazi meglepetéssel készül a rajongóknak: ez lesz a Sigil, ami az 1993-as játék utolsó fejezetét egészíti ki 18 pályával. A kiegészítő ráadásul teljes mértékben ingyen beszerezhető lesz, –viszont még jövő februárig várnunk kell rá.  

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!