Majdnem háromszor annyian követték TV-n az EPL döntőt, mint Facebookon

Majdnem háromszor annyian követték TV-n az EPL döntőt, mint Facebookon

Sem a Valve, sem az ESL nem boldog a 2018-as Facebook közvetítések adatai miatt.

Bizonyára emlékeztek még arra a napra amikor megkaptuk a hírt, miszerint az ESL által szervezett DOTA és CS:GO versenyek angol nyelvű, elsődleges adása nem az eddig tökéletesen bevált Twitch-en, hanem a Facebookon lesz látható. Természetesen a közösség részéről azonnal érkezett a felháborodás, –az egész ügy azonban hamar eltűnt, mindenki beletörődött. Az év végi számok azonban talán ráébresztik a Valve-ot és az ESL-t döntésük helytelenségére.Rod "Slasher" Breslau neve leginkább a Quake rajongóknak lehet ismerős, aktív e-sportoló karrierjének befejezése óta riporterként és elemzőként tevékenykedik. Meg nem nevezett forrásaira hivatkozva, azt állítja, hogy sem a Valve, sem az ESL nem örül a 2018-as nézettségi adatoknak.

"Borzasztó gyenge nézettségi számok az egész évben és a Facebook egyáltalán nem bizonyította, hogy a platform alkalmas a streamelésre, –sajnos ez mindkét játék kárára vált. Hiába a pénz, a Valve és az ESL sem boldog. Frissítés: A szerződés 2019 végéig érvényes."

"A Cloud9 ELEAGUE Major: bostoni győzelmével a CS:GO nézettségi rekordot döntött a Twitch-en, míg az Astralis Intel Grand Slam győzelmét 30.000 néző követte Facebookon. Nem lennék meglepve, ha idő előtt felbontanák a szerződést."

Valóban nevetséges számok állnak a Facebook oldalán, –különösen ha azt is hozzá vesszük, hogy a dán TV-ben majdnem háromszor akkora nézettsége volt az EPL döntőnek mint Facebookon; a dán népesség közel 1,45%-a követte a mérkőzést a TV-ben, ez körülbelül 82.000 embert jelent. Kérdéses, hogy meddig fog még élni ez a szerződés, 2019 első Major versenye is ESL szervezés, reméljük a Valve átgondolja, hogy valóban 30.000 ember elé szeretné vinni a legnagyobb presztízs értékű CS:GO versenyét, vagy pedig visszatérnek a Twitch-hez.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!