Nagyszerű régiós e-sport verseny volt hétvégén Zalaegerszegen

Nagyon jó hangulatú versenyeken vannak túl a régió LoL, FIFA és CS:GO játékosai.

Hazánkban az e-sport versenyek már évek óta folynak. Voltak szerényebb és komolyabb események, amik bebizonyították, hogy az itthoni gamer közösség igenis igényli ezen bajnokságokat, mind a játékosok, mind pedig a rajongók oldaláról. Talán ennek az egész történetnek egyetlen szépséghibája van, hogy az esetek többségében az ilyen versenyeket mindig Budapesten vagy annak a vonzáskörzetében tartották, de az utóbbi időkben a vidéki városok is bebizonyították, hogy az ottani közösségben is van erő és érdeklődés. Pont ezen alkalomból az Esport Team Zalaegerszeg, a Magyar E-sport Szövetség közreműködésével, megrendezte első, régiós versenyét, ahol a környező megyék legjobb Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends és FIFA játékosok mérhették össze tudásukat. A verseny most hétvégén volt és nagyon jól telt, ezt a játékosok is megerősítették.

"A verseny nagyon jó hangulatban, de fegyelmezetten zajlott mindkét nap, csak a CS:GO-nál jelentkezett rajtunk kívül álló okok miatt két alkalommal rövid fennakadás. A csapatoktól azt a visszajelzést kaptuk, hogy kulturált helyszínen, megfelelő technikával és képzett adminokkal zajlott a torna."

Az eredmények pedig a következők lettek:

Counter-Strike: Global Offensive

1. hely: direWolves

2. hely: 9737 team

3. hely: LeSzámítógépezlek

League of Legends

1. hely: We like Fortnite

2. hely: Esport Szombathely

3. hely: Zegikakómaffia

FIFA

1. hely: Káli Dániel

2. hely: Horváth Kevin

3. hely: Németh Krisztofer

Külön jó volt látni, hogy sok játékost elkísértek a szüleik és barátaik is, így a szurkolótábor is garantált volt. Ráadásul, az anyukák és apukák nagyon sokat kérdeztek arról, hogy mégis mire lehet jó ez a videojáték őrület, hogy mennyire engedjék a gyereket játszani? A válaszokra pedig kíváncsiak voltak, nem utasították el az egészet azzal, hogy ez mindenképpen károsan hat a gyerekekre. Persze meg kell tartani az egyensúlyt, de úgy tűnik, hogy már sokak gondolkozása túlmutat a kissé berögzült sztereotípiákon. Ez pedig az olyan szervezőknek köszönhető, mint az Esport Team Zalaegerszeg. Reméljük a kezdeményezés nem marad egyedüli és 2019-ben még több ilyen indul el az ország más pontjain is.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!