Alapjaiban forgatta fel az NA Winter Royale menetét az Infinity Blade

Alapjaiban forgatta fel az NA Winter Royale menetét az Infinity Blade

Eljött az a pont, hogy az Epicnek át kell gondolnia, biztos be akar-e tenni minden újdonságot a versenyszerverekre is.

A Fortnite tegnapi v7.01-es frissítésével megérkezett az Infinity Blade, ami a játék első Mythic kategóriás tárgya. Különlegessége, hogy a forgatójának 200 hp-t és 200 pajzsot ad, másodpercenként visszatölt 1 egységnyi életerőt, illetve pajzsot, ha az kell, továbbá irdatlan nagy erővel bír. 75 sebzést oszt ki a suhintással, egy ütéssel rombol mindent, a szablya alternatív képességével pedig jelentős távolságokat tehetünk meg köszönhetően a nagy ugrásnak, ami egyébként a 25 sebzés mellett szintén lerombol mindent.

A kardforgatók ideje elérkezett - különleges fegyverrel futott be a v7.01

Egy kisebb patchet kaptunk, de annál fontosabb dolgokat tartalmazott!

Tegnap este tartották meg a Winter Royale amerikai fordulóit, a játékosok az elődöntők során küzdöttek meg egymással, ám ez közel sem olyan volt, mint az európai összecsapások. Az EU játékosok még a hatodik szezonban játszottak, az NA résztvevők viszont masszívan belenyúltak már a hetedikbe, emiatt rengeteg repülőt láthattunk az égen, no meg bődületes pusztításokat az Infinity Blade-nek köszönhetően. 

A kard megfelelő kezekben, ügyesen átgondolt taktikával igen durva dolgokra képes, a Heat 1 első két mérkőzésén még annyira nem is láthattuk, a harmadikon viszont egészen a második helyig küzdötte magát flow neace ezzel a fegyverrel, megölve vele 10 embert.

Ez az egy mérkőzés 8 pontot ért neki, ami bődületes mennyiség. De neace még a békésebb kardforgatók közé tartozott, az ötödik meccs végjátékában jött psalm, aki mindent megtett azért, hogy elpusztítsa, amit csak lehet.

A helyzet a Heat 2-ben sem volt nagyon más, a kard itt is feltűnt jó párszor, végül az első győzelem is ehhez a csoporthoz kötődik, Flossen egy szolid 2 killes meccset húzott be vele, aminek a végén a kard igazából a tankolásnál tett neki nagyon jó szolgálatot.

A második mérkőzésen is közel volt volt Ruse JT egy winhez a karddal, de túlságosan passzívan játszott, próbált rámenni a heal versenyre, elvégre ő ott volt közel 150 hp-val és egy automatikus hp visszatöltéssel, neki ideális lett volna, de végül OutLitLIVE megakadályozta ebben.

A totális pusztítás viszont a Heat 2 ötödik meccsén érkezett

Xycik megkaparintotta a kardot és igazi mészárlást rendezett az utolsó mérkőzésen. Irdatlan mértékű, 13 gyilkossággal nyerte meg a mérkőzést, ez önmagában 12 pontot ért neki.

A felvételeken jól látható, hogy mi a kardnak a nagy előnye; hihetetlenül mobilissá teszi az embert, nagyon könnyű vele helyezkedni, lényegében minden alkalommal a kardot viselő ember tud a leghamarabb átpozicionálni. De a fő ereje igazából még nem is ez, a legszebb az egészben, hogy lehet mellette építeni, így ha még el is kezd szorulni a hurok a kardforgató nyaka körül, könnyedén fedezéket tud csinálni magának.

Természetesen a profi játékosok nem hagyták szó nélkül az esetet, nagyon sokan reagáltak a hetedik szezon újdonságaira.

Psalm bocsánatot kért azoktól, akiket megölt a karddal.

A FaZe játékosa, Cizzorz tömören rendezte le, szerinte a kard a legidiótább dolog, amit eddig látott, és a többi játékosnak esélye sincs. Utóbbi mondata meglehetősen helytálló, csak akkor van valakinek lehetősége megölni a kardforgató, ha az nagyot hibázik, vagy már eleve alacsony életerővel rendelkezik.

Talán a Ghost Gaming játékosának, Bizzle-nek az írásával tudunk a leginkább egyetérteni, ő azt írja, hogy minden idejét belerakta a játékba, hogy jobb legyen, aztán a nagy verseny előtt betettek két olyan frissítést, ami megváltoztatta az egész játékot. Ez alatt a kardra és a repülőkre gondol, csomószor volt ugyanis az, hogy a játékosok semmit nem csináltak, csak repkedtek jobbra-balra egymás mellett, tartva ezzel a highgroundot. Nem egy-két játékosról beszélünk, sokkal inkább 11-12 játékosról. Ez a fotó tökéletesen bemutatja a Winter Royale másik jellemző esetét.

A játék most elérkezett egy olyan pontra, ahol az Epicnek döntenie kell. A több millió dolláros versenyeken az olyan tárgyaknak, mint az Infinity Blade nem biztos, hogy van helye, persze attól függ, hogy melyik oldalról nézzük. Nézői szemszögből kiváló újítás, érdekes harcokat eredményez, sok esetben megtöri a végjátékok doboz szituációt, a versenyzők szempontjából azonban borzalmas elem. A játék amúgy is nagy szerencsefaktorát tovább növelték, ezzel is tágítva az előny és hátrány szakadékát két játékos között.

A Fall Skirmish idején a játékosoknak sikerült elérniük azt, hogy a kockaszörnyek ne legyenek a pályán, újabb tiltakozással talán kivetethetik a fejlesztőkkel a fegyvert a döntőre.

Nektek mi a véleményetek a kardról, van helye a játékban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!