A Blizzard bezárja a Heroes of the Storm e-sport részlegét

Tegnap bejelentették azt, amitől mindenki rettegett: búcsút kell intenünk a HoTS esport részlegének.

Szomorú napra virradtunk ma reggel, tegnap este ugyanis a Blizzard közleményével egy teljes korszak zárult le a Heroes of The Storm életében. Valószínűleg ti is emlékeztek rá, ugyanis nem olyan rég jelent meg cikkünk amelyben beszámoltunk arról, hogy a Blizzcon óta a cég részvényei egy félelmetes zuhanórepülést mutattak be és ezt, nagy valószínűséggel ezt a HoTS fogja megszenvedni. Ott már pedzegettük annak a lehetőségét is, hogy jövőre nem fogják megrendezni a HoTS HGC-t, azonban akkor még ez csupán tiszta pletyka volt, ami tegnap este sajnos valósággá is vállt!

Zuhanórepülésben a Blizzard részvényei - A HoTS fogja megszenvedni leginkább

A Blizzard részvényei vészesen csökkennek a Blizzcon óta. Vajon lesz így jövőre HGC?

Az este közölt bejelentésben J. Allen Brack és Ray Gresko beszámoltak arról, hogy a cégnél folyamatosan változnak a dolgok, semmi sem konstans. Ők ugyanis, nem engedik el a projektjeiket, később is foglalkoznak velük, fejlesztik őket. Éppen ezért nem olyan egyedi eset, hogy ha nehéz döntéseket kell meghozniuk. Az év ezen pontján több játékuk fut folyamatosan és a fejlesztések sem állnak le. Ezen okból a HoTS csapatából elvettek néhány fejlesztők és mást projektekhez pakolták őket. Ez még nem is olyan nagy baj, hiszen egy cégen belül folyamatosan cserélődhetnek a fejlesztők, hiányuk nem minden esetben érződik.Azonban az, hogy semelyik Blizzard által rendezett HoTS rendezvény (HCG és Heroes of the Dorm) nem kerül megrendezésre 2019-ben, illetve az, hogy az e-sport részleg minden egyes munkatársát elbocsájtották már egy picit meglepőbb döntés. A közleményben megpróbálták megadni ennek az okát is, ami első sorban az, hogy ezt a döntést érezték helyesnek a Blizzard emberei. Nagyon szeretik azt a közösséget, amely kialakult a versenyeknek köszönhetően és nem kell megijedni, a játékot folyamatosan fogják frissíteni új hősökkel és eseményekkel. De azt érezték, hogy ha jövőre is megrendezésre kerülnek az előbb említett rendezvények, akkor azzal több kárt (veszteséget) csinálnak, mint amennyit nyernek az egészen. 

Az eseményekre egy magyar kommentátor, streamer Westen is reagált, aki szerint ezzel a döntéssel a Blizzard emberei elérkeztek "egy szakadék szélére". Valószínűleg ezzel a döntéssel még több játékos fogja ott hagyni a HoTS-ot és a játék szépen lassan hanyatlásnak indul.

"Személyes véleményen a témával kapcsolatban az, hogy a játék elérkezett a szakadék szélére. Megszakította a cég az utolsó reményt, az esport irányt, ami igyekezett összetartatani ezt a kicsiny közösséget világszerte. A jövőben mégtöbb játékos hagyhatja el a gamet és ismét növekedhet a waiting time a meccsek között. Van még jövője a játéknak? Azt döntse el mindenki maga."

A teljes véleményt itt tudjátok elolvasni.

Hát mi őszintén, köpni-nyelni nem tudtunk a hír hallatán: őszintén sajnáljuk a Blizzard döntését, de reméljük, hogy hamarosan a sokk után valami pozitív dolog is érkezik!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!