Nem fizették ki őket: feljelentették saját csapatukat

Nem fizették ki őket: feljelentették saját csapatukat

A Heroes of the Storm ismét bekerült a hírekbe. A Naventic volt játékosai beperelték a csapat tulajdonosát!

A Blizzard e-sport MOBA játéka ismét bekerült a hírekbe. A Heroes of the Storm egykori profi csapatának, a Naventicnek a volt játékosai beperelték a tulajdonost, mivel egyszerűen nem fizették ki az e-sportolókat.

A 2016-ban alakult HOTS Naventic csapatból Christopher “zuna” Buechter, Ken “Kenma” Buechter, Sammuel “bigempct” Hua, Thomas “Tomster” Maguire és Josh “bkid” Choi közösen nyújtotta be a keresetét a csapat egykori tulajdonosával szemben. James Ross Elliott II nem kevesebb, mint 55.125 dollárral tartozik a játékosok felé, –amiben benne vannak az elmaradt fizetések, a nyeremények és a felgyülemlett kamatok.

A Naventic fennállása alatt megnyerte többek között a DreamHack All-Stars - Summer 2016 versenyét és a Bloodlust 2016 major tornát is. Elliott II érezte, hogy kezd forrósodni a lába alatt a talaj, ezért 2017 áprilisában egyszerűen köddé vált, amikor számon kérték rajta az elmaradt kifizetéseket. A Naventic a tulajdonos nélkül sem szűnt meg létezni, de a játékosok 2017 augusztusában felbontották a szerződésüket, mert nem akartak tovább várni Elliott II-re.

Későbbi vizsgálatok során kiderült, hogy Elliott II a saját költségeinek fedezésére használta a Naventic számláját, továbbá az adókat sem fizette be Arkansas államban.

Zunáéknak nincs más lehetőségük, mint bízni az igazságszolgáltatásban. Az 55.125 dollár fejenként nagyjából 3 millió forintot jelent, amit még a profi, fizetett játékosok sem hagynak elveszni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!