Nem a leakek miatt lehetetlenítették el az FNBRLeaks oldalát

Nem a leakek miatt lehetetlenítették el az FNBRLeaks oldalát

A hivatalos közlemény szerint ennél azért jócskán többet tett.

A tegnapi nap folyamán az egyik legnagyobb szivárogtató oldal, –név szerint az FNBRLeaks– letörölte magát minden létező közösségi oldalról. Ezt meg is magyarázta azzal, hogy az Epic Games ügyvédjei perrel fenyegetőztek, ha ennek nem tesz eleget. Eleinte könnyen arra gondolhatunk, hogy most lecsap a Fortnite-ot fejlesztő cég minden egyes hasonló oldalra is. Ezt támasztotta alá az is, hogy más, leakekkel foglalkozó oldalak ugyancsak abbahagyták a működésüket. A nagyok közül viszont még jó páran megmaradtak, így hirtelen nem lehetett tudni, hogy mit is tervez az Epic. Szerencsére ezeket a felhőket hamar elhessegette MrPopoTFS, aki elárulta, hogy mi is volt a pontos oka a perrel való fenyegetésnek:

Card

"Az oldal tulajdonosa és mások is, olyan eszközt reklámoztak, amivel kedvünk szerint átalakíthatjuk a Fortnite fájljait, ez pedig megsérti a felhasználó feltételeinket. Ennek semmi köze az adatbányászáshoz és a leakekhez"

Ezzel tehát eldőlt, hogy az Epic-nek semmi baja azzal, hogy néhány játékos idő előtt kideríti, hogy milyen skineket vagy éppen eseményeket kapunk a közeljövőben. Azzal annál inkább akadnak problémák, ha egy-egy ilyen eszközt árusítani vagy reklámozni szeretne egy igen komoly közönség előtt (az FNBRLeaks-et például több, mint 250 ezren követték csak Twitteren). Szerencsére tehát az adatbányászok töretlenül dolgozhatnak, –bár az tény, hogy egyre nehezebb dolguk lesz, ha komoly titkosítások is kerülnek a fájlokra.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!