Második helyen zárt mcsongi92 a SEC VIII. szezonjának Hearthstone versenyén

A Dél-Kelet Európai Bajnokság nyolcadik szezonjának Hearthstone versenyén mcsongi92 a fantasztikus második helyen végzett.

A Southeast Europe Championship VIII. szezonjának bajnoka a horvát Paljuha lett , aki ezzel az 1300 eurós fődíjat is megérdemelten zsebelte be. A második helyen a BarCraft Szeged magyar játékosa, mcsongi92 zárt és gazdagodott 700 euróval!

A felső ági nagydöntő formátuma ismerős lehet a tapasztaltabbak számára: három győzelemig tart és a győztes paklit kell cserélni. A double elimination ágrajz miatt, az alsó ágról döntőbe került Paljuhának két Bo5-öt kellett nyernie, amíg mcsongi92-nek, mint a felső ági győztesnek csak egy szériát. Új paklira nem nagyon számíthattunk, mivel a versenymeta még nem forrt ki eléggé, de ez nem is baj, mivel a magyar srác elképesztően nagyot játszott a "már unalomig ismételt paklikkal"!

Első meccs: mcsongi92 (Even Lock) vs. Paljuha (Odd Rogue)

A Locknak egy feladata volt, túlélni a rohamokat. Ezt maradéktalanul teljesítette Csongi és hiába volt ott rengeteg sebzés, Captain Greenskin és a Myra's Unstable Element, egyszerűen Csongi mindenre tudott reagálni.

Győztes: mcsongi92

Második meccs: mcsongi92 (Deathrattle Hunter) vs. Paljuha (Odd Rogue)

Paljuhának nyernie kellett a Rogue-gal és ehhez elég agresszív kezdőkezet is húzott. Rengeteg egy droppal árasztotta el az asztalt, de szerencsére Csonginál ott volt a tökéletes ellen játék. A Devilsaur Egg, a Terrorscale Stalker és a Deathstalker Rexxar is időben érkezett, ezzel a fantasztikus húzással nem tudott mit kezdeni Paljuha. Szépen lassan elfogyott a Rogue keze és Csongi megérdemelten húzta be a második mérkőzést is.

Győztes: mcsongi92 

Harmadik meccs: mcsongi92 (Quest Rogue) vs. Paljuha (Zoo Lock)

Kötelező volt a győzelem a horvát kártyásnak, különben Csongi lemossa a pályáról. A Zoo Lock választás adta magát a sokkal lassabb Quest Rogue ellen és sajnos ez a matchup egyszerűen nem jött ki jól Csonginak. Gyakorlatilag az első körtől kezdve csak futott a meccs után a magyar srác, Paljuha könyörtelenül legyorsulta a Quest Rogue-ot és behúzta a harmadik mérkőzést.

Győztes: Paljuha

Negyedik meccs: mcsongi92 (Quest Rogue) vs. Paljuha (Odd Rogue)

Ismét egy kedvezőtlen matchupba szaladt bele Csongi, aki ezúttal behúzta a Preparation + Vanish kombót a rengeteg lényre, de  ez csak elodázta az elkerülhetetlent. Folyamatosan kapta a sebzést az olcsó lényektől és ismételten a horvát kerekedett felül.

Győztes: Paljuha

Ötödik meccs: mcsongi92 (Quest Rogue) vs. Paljuha (Midrange Beast Hunter)

Csongi sorozatban a harmadik meccsen indult hátrányból, mivel a Quest Rogue-nak papíron nagyon kevés esélye van a gyors és tempós deckek ellen. Paljuha ismét kiválóan húzott és az ötödik körre már nagyon közel került a győzelemhez. Ezt még egy jól irányzott Vanish-sel megakadályozta Csongi, de a Huntert ezzel nem lehetett megállítani. Nagyon közel volt Csongi, de egy Kill Command elégetése után a másodikat pont időben találta meg Paljuha.

Győztes: Paljuha

Ezzel a 3-2-es, nagyon szoros fordítással Paljuha kivívta magának a jogot, hogy még egyszer megküzdhessen Csongival az immár végső győzelemért, egy újabb Bo5 keretében. Az admin tájékoztatása alapján kiderült, hogy a paklikon lehet változtatni a két sorozat között, kíváncsian várhattuk, hogy jegeli-e Csongi a betliző Quest Rogue-ot, vagy bízik a deck erejében. Hamarosan mindenre fény derült, ugyanis eljött a SEC VIII. szezonjának utolsó összecsapása. Ismét a horvát Paljuha és a BarCraft Szeged mesekártyása, mcsongi92 nézett farkasszemet egymással!

Első meccs: mcsongi92 (Even Paladin) vs. Paljuha (Deathrattle Hunter)

Mindkét játékos átalakította a lineupját és teljesen új paklikkal készült a második –mindent eldöntő– összecsapásra. Paljuha ezúttal megmutatta, hogy ő is tud jól húzni a Hunterrel, ott volt a harmadik körös Egg. Csongi nem hagyta, hogy elszabaduljanak a Devilsaurok ezért ő keltette ki a tojást, de utána egy nagyon kockázatos és szerencsétlen ötven százalékot bukott el. Később azonban megnyert egy hasonló szituációban egy fifti-fitit, ezzel visszajött a mérkőzésbe. Az Even Paladin laphúzás hiányában a topdeckekben bízhat és ezek most nem hagyták cserben a szegedi kártyást. Szinte mindig megtalálta azt, ami kimenti a bajból, de az ellenfélnél is ott pattogott a labda, amit végül könyörtelenül lecsapott.

Győztes: Paljuha

Második meccs: mcsongi92 (Even Paladin) vs. Paljuha (Even Lock)

Két Midrange pakli csapott össze a következő mérkőzésen. A Paladin nem húzott tökéletesen, de viszonylag jó korai boardot tudott kiépíteni. Csongi körbe játszotta a Defile-t minden alkalommal, ezzel elég nehéz helyzetbe kényszerítve ellenfelét, aki csak a nagy lényeket tudta pakolni egymás után, de az asztalt nem volt képes megszerezni. Aztán elfogyott a szerencse, jöttek a topdeckek és teljesen megváltozott a meccs képe. Csonginak kellett védekeznie, Paljuha érezhette magát nyeregben. Ment az adok-kapok, de ismét a horvát húzta be a mérkőzést.

Győztes: Paljuha

Harmadik meccs: mcsongi92 (Even Paladin) vs. Paljuha (Malygos Druid)

Csongi került kilátástalan helyzetbe azzal, hogy kötelező volt háromszor elvernie zsinórban a Malygos Druidot, ami az egyik legerősebb versenypakli még mindig, Rastakhan's Rumble ide, vagy oda. Paljuhának már összejött a fordítás és Csongi is valami hasonló mutatványra készült. Sikerült is neki legyorsulnia a Druidot a Paladinnal, de a Malfurion the Pestilent és a Spreading Plague megtörte a rohamokat. Egy jól elheylezett Equality + Consecration után ismét Csongi került jó helyzetbe és úgy tűnt, hogy meg lehet a meccs, mivel a Druid nem tudott mit kezdeni Tirionnal és a második Equality-vel, amit ezúttal Avenging Wrath-tel kombózott a magyar srác. Malygos és rengeteg erőforrás árán sikerült visszaszereznie az asztalt Paljuhának, de ekkor jött az Avenging Wrath, aminek a nyolc lövedékéből háromnak kellett volna eltalálnia a Druidot. Sajnos a szerencse elpártolt Csongitól és egy életerőn túlélte Malfurion. Paljuha a sírból hozta vissza a meccset, de végül ő diadalmaskodott a SEC nagydöntőjében.

Győztes: Paljuha 

Csongi nagyon közel volt hozzá, hogy az első magyar bajnoka legyen a SEC-nek, de az utolsó lépcsőfokot nem sikerült megmásznia. Paljuha szépen játszott és csak kisebb hibákat vétett. Megérdemelten állhat fel a virtuális dobogó legfelső fokára, de mcsongi92-nek sincs miért szégyenkeznie. Élete első (!) online versenyén rögtön egy nemzetközi torna második helyén zárt és 700 euróval gazdagodott. Gratuálunk a fantasztikus eredményhez és reméljük a jövőben minél több hazai és nemzetközi megmérettetésen találkozhatunk majd a nevével!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!