Egy játékos

Egy játékos "létrehozta" a Fortnite hetilapját, a Tilted Times-t

Persze nem hivatalos hírlapról van szó, ez egy digitális rajongói alkotás!

A Fortnite közösségétől már megszokhattuk, hogy naponta előrukkolnak valami érdekes alkotással, ez általában skinekből és játékmódokból szokott állni, de most nagy divatnak örvendenek a koncepció Wrapek is. Egy játékos, cg114921 azonban teljesen más oldalról közelítette meg a kérdést, és létrehozta a játék első digitális hetilapját a Tilted Times-t.

Természetesen itt nem arra kell gondolni, hogy ez egy hivatalos, az Epic által is támogatott média, ez egy rajongói kezdeményezés, amiben a játék aktualitásait veszi sorba a "szerkesztője". Az első számot még múlthéten tette közzé cg, most pedig elkészült a következő heti kiadás. A hét vezető híre természetesen a kard megjelenése és ereje lett, de olvashatunk a repülők keltette folyamatos hangzavarról is. A legjobb az egészben, hogy olyan szemszögből mutatja be az eseményeket, mintha azok egy létező területen zajlanának és egy létező közösséget érintenének a való életben.

Az első oldalon szó esik még a pálya új jeges területeinek felfedezésére küldött expedíciókról is, no meg arról, hogy a Tilted Times írókat keres. A második oldalon aztán valamivel klasszikusabb dolgok is előkerülnek, időjárás-jelentés számos területre vonatkozóan, az új kozmetikai elemeket számba vevő lista, no meg egy Durrr Burger hirdetés, hogy most hol található meg a mozgó hamburgeres kocsijuk.

A képek, vagyis az újság lapjai teljes méretükben ITT tekinthetőek meg. A záróoldalon egyébként találhatunk egy "Tudtad?" rovatot is, ahol olyan érdekességeket sorol fel a szerkesztő úr, amik mindenki figyelmét megragadhatják. Tudtad például, hogy Dusty Divot több ideje létezik már, mint az előde, Dusty Depot? Vagy hogy a konténer telep a pálya keleti oldalán a játék indulása óta érintetlen? Semmilyen változtatást nem kapott.

Az alkotó cg egy hosszabb kommentben köszönte meg azoknak a segítségét, akik az első kiadás hibáit segítettek kiküszöbölni, és elmondta, hogy ebből az egészből egy hetilapot szeretne csinálni. Ez azt jelenti, hogyha minden flottul megy, akkor az aktuális frissítés következményeit, illetve az egyéb aktualitásokat olvashatjuk majd hétről hétre a BR sziget "lakosságának" szemével.

A játék fennállása óta követjük aktívan a közösség alkotásait, –de alighanem ez az egyik legkreatívabb elgondolás, illetve megvalósítás, amit eddig láttunk!

Nektek hogy tetszik az új "médium"?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!