Megszólalt a Tencent: nem érintett a Fortnite és a PUBG a kínai bannolási ügyben

Megszólalt a Tencent: nem érintett a Fortnite és a PUBG a kínai bannolási ügyben

Egyelőre úgy tűnik, hogy a nagy port kavart, bannolásról szóló hírek hamisnak bizonyultak. Megszóltalt a Tencent Games!

Legutóbb beszámoltunk arról, hogy Kínában betiltják a legnépszerűbb battle royale játékokat, köztük a Fortnite-ot, a PUBG-t és a Ring of Elysiumot. A legújabb információk alapján úgy tűnik, hogy mindhárom játék megmenekült, de továbbra is maradtak kérdések.

Az ügyben megszólalt a Tencent Games is, ami több játékkal is érintett volt a botrányban. Összegyűjtöttük azokat az információkat, amik biztosan igazak és azokat is, amik kacsának bizonyultak!

Amik biztosan igazak

  • Tényleg létrejött a Kínai Központi Kommunista Párt - Propaganda Osztályának felügyelete alatt az Online Játékok Etikai Bizottsága, ami húsz játékkal kapcsolatban súlyos, az erkölcsre káros hibákat fedezett fel. Ezek közül tizenegy programmal kapcsolatban javítható hiányosságokat fogalmazott meg,  kilencet végleg bannolnának a kínai piacról, ami azt jelenti, hogy nem lehetne semmilyen módon forgalmazni őket.
  • Egyelőre nem tudni, hogy melyik 20 játékkal kapcsolatban állapítottak meg hiányosságokat.
  • A húsz vizsgált és problémásnak minősített játéknak semmi köze a Tencent Games-hez. Se a Fortnite, se a PUBG, se a League of Legends, se az Overwatch, se a Diablo, se a Ring of Elysium, se az Arena of Valor nincs a változtatásra javasolt, vagy bannolásra ítélt címek között.
  • Nyilatkozott a Perfect World is, aki szintén megerősíttette, hogy egy játéka sincs a húsz között. A kínai Star Trek Online, Perfect World és Neverwinter rajongók fellélegezhetnek.
  • A kínai e-sport folyamatosan fejlődik, nem véletlen építenek komplett e-sport városrészt Hangzhouban, egészen elképesztő 280 millió dolláros beruházás keretében, ahol többek között 2019-ben nemzetközi Dota 2 versenyt is rendeznének.
  • A Tencent Games, a kínai kormánnyal együttműködve tovább szabályozná a gyerekek számítógépes játékokra fordított idejét. 2017 októberében bevezették, hogy 12 éves gyerekek ne játszhassanak napi egy óránál többet, 12-18 évesek napi két óránál többet, a Honor of Kings mobiljátékkal. Ezt azóta az összes (!) Tencent játékra kiterjesztették.

Amik biztosan nem igazak

  • A korábban felmerült húsz cím kapcsolata az ügyben.
  • A Tencent Games ennyire célzott támadása a kormány részéről.

Pontos információkat még nem hozott nyilvánosságra a Bizottság, ezért nem is érdemes további tippelgetésekbe kezdeni. Örömteli hír, hogy a Fortnite, a PUBG, a League of Legends, a Diablo, az Overwatch és a Ring of Elysium biztosan nem érintett a botrányban, de több játékkal kapcsolatban a kérdőjelek még mindig ott lógnak a levegőben.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!