Nemsokára a Shaman, a Druid és a Paladin durva nerfet kap, de egy Rouge lapot változtatnak

Nemsokára a Shaman, a Druid és a Paladin durva nerfet kap, de egy Rouge lapot változtatnak

Itt volt az ideje, hogy a fejlesztők végre a sarkukra álljanak és egy erős változtatást csináljanak. Az nem tuti, hogy mindenki örülni fog neki, de szükség volt rá.

A játék fejlesztői végre egy iszonyatosan bátor lépést tettek meg. Hozzányúltak pár ikonikus laphoz és gyakorlatilag a legjobb paklikat elküldték nyaralni. A Druid, a Paladin és a Shaman paklik egyaránt egy egész szinttel kerülhetnek lejjebb, amire már nagyon régen szükség volt. Mondjuk azt megértem, hogy neki akartak kezdeni a dolgoknak a rota előtt, hiszen a mostani kiegészítő sem robbant akkorát, mint kellett volna. 

Wild Growth - Mostantól három manába kerül

A Druid ikonikus ramp lapja, ezek után drágább lesz. Ez bizony nem kis változás lesz, az Innervate nerf után egy másik basic lap vonulhat önkéntes nyugdíjba. 

Nourish - Mostantól 6 manába kerül

A Druid nerf viszont ezzel a változással lesz teljes. Eddig a fáma úgy nézett ki, hogy előbb jött egy Wild Growth, majd nemsokkal utána a Nourish. Most, hogy mindkét lap gyengül a kombó bőven hátraszorulhat. A fejlesztők kiemelték, hogy a két ramp lap már túl régóta ott van majdnem minden Druid pakliban, ez pedig nem tesz jót a játéknak. Hogy ezt mindenki így gondolja-e, azt döntsétek el ti.

Level Up! - Mostantól 6 manába kerül

No igen, az Odd Paladin ebben a pillanatban az egyik olyan deck, ami félelemben tartja a laddert. Gyors, egyszerű és iszonyatosan erős, ha pedig elkapja a fonalat, akkor nem lehet megállítani. Ez a nerf már nagyon régen érett és mindenképpen felrázza majd a dolgokat.

Saronite Chain Gang - Változik a kártya képessége

Ezt már bőven Shudderwock miatt van. Az, hogy a Shaman a pakli kombója érdekes, viszont abban az esetben, ha folyamatosan, újra és újra megy az egész, anélkül, hogy a másik beleszólhatna az a Blizzard szerint nem az igazi. Mondjuk nekem csak egy kérdésem van: ez miért most jutott eszükbe?

Leeching Poison - Mostantól 1 manába kerül

No ezt nem hittem volna, hogy megérem. A Team 5 végre nem egyértelműen nerfel egy lapot. A Leeching Poison mostantól csak egy manába kerül, ami sokkal inkább illik az effekthez, viszont csak egy körig tart. Az elgondolás nagyszerű, viszont az már nagyobb gond, hogy gyakorlatilag pár hónapig játszhatunk vele Standard módban, hiszen kirotál majd.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!