A félelmetes élőhalottak megint az agyunkra pályáznak

A félelmetes élőhalottak megint az agyunkra pályáznak

A Resident Evil 2 sosem látott formában tér vissza. 

Ha másban nem is, abban azért egyetérthetünk, hogy a mai napig vannak olyan klasszikus játékok, amiket érdemes felújítani, hiszen így nem csak a régi rajongók nosztalgiázhatnak egy sort, hanem az új játékosok is megfelelő formában játszhatják végig a legnagyobb címeket. Az utóbbi időszakban rengeteg kiadó állt rá a közkedvelt alkotások felújítására, amik között voltak jobban sikerültek –elég csak a Last of Us Remasteredre gondolnunk– és kevésbé jobbak is, mint például az Age of Empires. A Resident Evil 2-vel viszont most más a helyzet, hiszen a huszadik szülinapja alkalmából nem csak egyfajta ráncfelvarrást kapunk, hanem bizonyos szinten egy teljesen új játékot is. 


A sokak által már ismert történet szerint az Umbrella gyógyszeripari cég kísérletei annyira balul sülnek el, hogy rászabadítják Raccoon Cityre a T-vírust, aminek hála temérdek veszedelmes zombi özönli el a várost. Ráadásul ezek a teremtmények nem csak sokkal gusztustalanabbnak és félelmetesebbnek fognak kinézni, mint az eredeti epizódban, hanem lényegesen nagyobb kihívást is fognak jelenteni a játékosoknak. 

A fejlesztőcsapat elmondása szerint ez szinte egy teljesen új játékot fog jelenteni, amiben mindkét főszereplő saját kampányt fog kapni, de mellettük még más karakterek is meg fognak jelenni. A sztoriban annyi változtatás viszont lesz, hogy különböző fejezetek helyett a teljes cselekményt kapjuk majd meg, ami az alkotók szerint nagyban hozzájárul ahhoz, hogy még jobban bele tudjuk élni magunkat a szereplők helyzetébe.


Természetesen a Resident Evil 2 történetét nem fogják módosítani, viszont a látvány igencsak meggyőző lesz, ugyanis a Resident Evil 7 alatt dübörgő grafikusmotor fog róla gondoskodni. Ha pedig rendelkezünk a mostani csúcskategóriás konzolok egyikével, akkor két mód közül is választhatunk, ami lehet 1080p-s felbontás 60 fpssel, vagy 4K-s felbontás 30 fpssel. 

A rajongóknak jó hír, hogy a karakterek ruháit fotórealisztikus technológiával sikerült reprodukálni, ha pedig előrendeljük a játék Deluxe változatát, akkor egyedi kozmetikai cuccokat is kaphatunk. Persze, ha ragaszkodunk a klasszikus megoldásokhoz, akkor ebben az esetben maradhatunk a szereplők régi ruháinál is. 


Egyre többen pedig azt pletykálják, hogy még a megjelenés előtt kijöhet a Capcom azzal az időkorlátos demóváltozattal, amit sokan az idei E3-on alatt már kipróbálhattak. Ha pedig hihetünk a mendemondáknak, akkor így már január 11-én kipróbálhatjuk a játékot, viszont ez a fajta limitált próbakör csak január 31-ig fog tartani és csupán 30 (!) percünk lesz arra, hogy teljesítsük. 

Legutóbb pedig az is kiderült, hogy válogatott eszközöket fogunk kapni az élőhalottak aprítására, így aztán gránátvetővel, a jó öreg shotgunnal, de még késsel is nekik mehetünk. Ne feledjétek, már nem kell sokat várni a Resident Evil 2 Remake-re, ami január 25-én PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re egyaránt megjelenik.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

  

Kövess Minket!