Ninja annyi pénzt keresett 2018-ban, hogy tuti megvehetné egész Tiltedet

Ninja annyi pénzt keresett 2018-ban, hogy tuti megvehetné egész Tiltedet

Ninjával az újévi streamje során készített interjút a CNN, amiben több ponton érintették a 2018-as évet!

2018-at a Times Squaren a mostanában igen nagy feszültségeket okozó Ninja búcsúztatta egy igen grandiózus streammel. Rengetegen voltak kíváncsiak arra, hogy mit is alkot le a Fortnite arcának számító streamer, majd mindezek után a CNN készített vele egy interjút.

Itt Ninja tömören elárulta, hogy a 2018-as év igen termékeny volt neki mind karrier, mind anyagiak tekintetében, ugyanis közel 10 millió dollárt tett zsebre a tavalyi évben. Ezzel a pénzzel már igen sok mindent lehet kezdeni, ha Ninja ügyesen forgatja majd, soha semmilyen anyagi gondja nem lesz az életben. De hogyan is jött mindez össze?

Ninja elmondta, hogy ennek az összegnek a 70%-át a Twitch és Youtube felületeinek köszönheti, amelyeken a nézők feliratkozhatnak rá havonta egy összegért, donate-elhetnek neki csak úgy, illetve pusztán a megtekintéssel is bevételt generálhatnak neki, ha végignézik az adott videóhoz, közvetítéshez tartozó reklámot. Lássuk be, erre bőven van néző, Youtube-on több mint 20 millióan, Twitch-en pedig 12,5 millióan követik őt, utóbbiból pedig minden egyes hónapban körülbelül 40 ezer ember iratkozik fel rá 5, 10 vagy 25 dollárért.

Még ha maga Ninja az utóbbi időben különösen megosztotta a Fortnite közösséget a viselkedésével, akkor is be kell látnunk, hogy példás amit lerakott az asztalra. Szeptemberben még az ESPN sportmagazinjának címlapján is szerepelt, amivel ő volt az első "e-sportoló", aki ide felkerült. Ehhez persze szükség volt mindarra, amit ő is kifejtett: ehhez elhivatottság kell, naponta ugyanis 10-12 órát is beleöl az ember. Ő maga csak 2018-ban 4 ezer órát streamelt.

Emellett persze ott vannak más projektjei is, több alkalommal szerepelt neves amerikai TV műsorokban, illetve a zeneipar felé is nyitott, a Fortnite Rap Battle című dal, amiben több streamerrel énekel együtt már 81 millió megtekintés felett jár.

Ninja csillaga tehát még koránt sincs leáldozóban, és noha személyiségét tekintve nagyon sok esetben vált ki ellenszenvet az emberekben, valamiért mégis nézik ennyien, és valamiért még mindig a csúcson tartják.

Ti szoktátok még követni Ninja munkásságát?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!