A Fortnite miatt emelkedhet az égig egy kriptovaluta értéke

A Fortnite miatt emelkedhet az égig egy kriptovaluta értéke

Fortnite - Az Epic Merch boltjában már egy kevésbé ismert kriptovalutával is fizethetünk a vásárolt ajándékokért.

Egy igazán érdekes hír látott napvilágot a kriptovaluta kedvelők egyik legnagyobb hírportálán, a coininsideren. A Fortnite Merch boltja mostantól elfogad egy bizonyos kriptovalutát, amit Moneroként ismerhetett meg a nagyvilág. A Monero 2014 elején látta meg a napvilágot, tehát jóval később, mint a rendszer legnagyobbjai. Ez viszont nem állította meg abban, hogy az évek múlásával és a 2017-es nagy robbanás után ne emelkedjen fel az értéke. A kriptovalutákat nehéz elmagyarázni egy teljesen laikusnak, így mi sem szeretnénk félrevezetni titeket vagy félinformációkat adni, –így akit tényleg érdekel az egész háttere, alább kicsit többet tudhat meg a rendszerről.

Amit viszont érdemes tudni, hogy a kriptovaluta egy decentralizált fizető eszköz, ami igazából megfoghatatlan és csak a virtuális térben létezik. Rengeteg fajtát-félét találhatunk, amik között vannak sikeresek és gyengébben teljesítők, –de a közös nevező mindenhol az, hogy az a bizonyos érték borzasztóan ingatag és akár percek alatt is több ezer forinttal érhet kevesebbet egy "érme". Előbb már említettem a 2017-es nagy bummot, amikor például a világ legismertebb kriptovalutája, a Bitcoin 20 ezer dollárnál is többet ért, most kicsit több, mint egy év elteltével a 4 ezret sem éri el.

A kisebb történelemóra után viszont térjünk rá a tárgyra, miszerint a Fortnite ajándékboltjába, mostantól exkluzív módon a Moneroval is fizethetünk, ezt maga a vezetőfejlesztő, Riccardo Spagni jelentette be:

Ez rögtön egy jelentős emelkedést eredményezett a Monero értékében, az elmúlt néhány napban több százalékkal növekedett:Emellett pedig egy igazán kemény fába vágta bele a fejszéjét az Epic, hisz a kriptovaluták amellett, hogy nagyon instabilak, néhány országban még illegálisak is, –hiszen visszanyomozhatatlan, hogy ki is költötte el pontosan az összeget. Ettől függetlenül a Monero felhasználók örülhetnek, és valószínűleg az Epic is jó üzletet kötött, hisz egy ilyen szerződés komoly összeget hozhatott a konyhára. Akár az is előfordulhat, hogy csak idő kérdése, hogy a játékon belüli boltban is fizethessünk valamilyen kriptovalutával, bár ez egy kicsit veszélyesebb az Epic-re és a Fortnite-ra nézve is. A világ viszont fejlődik, és mindkét piac előtt nagy jövő áll, –így bármi megtörténhet.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!