A Fortnite legidegesítőbb hibája - Ezért nem sebeznek néha a lövéseink

Minden játékos a tökéletességre hajt, de ha túl gyorsak vagyunk, akkor megbüntet a játék.

Mint minden folyamatosan frissülő játék a történelemben, a Fortnite is küzd kisebb-nagyobb hibákkal, ami néha szinte észrevehetetlenek maradnak és sosem jönnek elő, de vannak olyanok is, amik nem csak tönkreteszik a játékmenetet, de szinte minden második meccsen találkozunk vele. Érdemes azt is leszögezni az elején, hogy csak azért, mert egy buggal valaki maximum hetente találkozik, másoknak sokkal többször előfordulhat, így tényleg előbb-utóbb minden bugot meg kell oldania az Epic-nek. A legrosszabbak általában azok, amik egyébként egy jól játszó játékost büntetnek meg azért, mert túl gyors vagy túl pontos volt. A Fortnite-ban most pont egy ilyen hiba kering már hetek, sőt hónapok óta, ami a gyors játékosok életét folyamatosan megkeseríti. Könnyen lehet, hogy már ti is találkoztatok vele és a harc hevében hirtelen nem is tudtátok, hogy mi történt, de vannak játékosok, akik rájöttek, így már csak az Epic-en múlik, hogy megoldást találjanak a problémára. Nézzük is meg, hogy pontosan miről beszélek:

Ghost Shots/Edit Delay is the biggest bug in Fortnite right now. It shoots a ghost shell that doesn't count and also activates shotgun delay making you an easy target. Please fix asap, Epic. from r/FortNiteBR

Ahogy láthatjátok, ha egy shoti lövés után gyorsan visszaszeretnénk editelni előttünk egy falat, vagy éppen a saját kis bunkerében várakozó játékos fölé sikerült betennünk a saját tetőnket, azt kiediteljük, belövünk, majd gyorsan visszaediteljük, akkor hallható egy lövéshang, megjelenik a találatjelzés is, mégsem fogy egy darab töltény sem a fegyverünkből és egy úgynevezett szellemlövés történik, amivel sebzést nem okozhatunk, a töltény nem fogy, mégis megkapjuk a Shotgun delayt. Ez nem csak azért veszélyes, mert egy igen komoly sebzést vett el tőlünk a játék, hanem azért is, mert a következő másodpercekben teljesen védtelenek vagyunk. Mint mondtam, ez leginkább a gyors játékosokkal fordul elő, hisz ők editelnek gyakrabban így, de attól még bárkivel előfordulhat. Jó párszor tapasztaltam már én is ezt a szellemlövést és egészen idáig fogalmam sem volt, hogy mi okozhatta, de úgy néz ki, hogy ez végre kiderült. Innentől kezdve már csak a fejlesztőkön múlik, hogy mikor javítják ki ezt a hibát, addig is viszont érdemes nem elsietni az editelést, hisz könnyen pórul járhatunk.

Frissítés: Úgy néz ki, hogy nem csak Editeléskor fordul elő a dolog:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!