Xantares kivirágzása - Így került az egyik legjobb török játékos végül a BiG-be

Xantares kivirágzása - Így került az egyik legjobb török játékos végül a BiG-be

XANTARES-t mutatjuk be, –illetve útját a BIG-be való csatlakozáshoz–, egy interjú és statisztikák alapján.

Xantarest valószínűleg már senkinek sem kell bemutatnunk. Egy elképesztően tehetséges –és még annál is keményebben dolgozó– játékosról van szó. Egyéni felkészüléséhez tartozik, hogy minden nap 4 órát tölt DM szervereken. Természetesen akkor is, ha a csapattal 4-8 órán át játszanak. Ez abszolút meg is látszik teljesítményén. Az elmúlt 3 hónapban 1.25-ös HLTV ratinggel rendelkezik. "Az igen!" - gondolná az ember, de ennél sokkal többről van szó. Ugyanis entry szerepben erősíti csapatát, ami az egyik leghálátlanabb szerep statisztikailag. Elképesztő önmagában is, az 1.25, viszont ezen a pozíción és szinten azt hiszem a világon egyedülálló. XANTARES jellegzetessége még, hogy rendkívül közelről nézi a monitort, ez viccesen hathat, de bizonyára segít kizárni a külvilágot (hisz az megszűnik számodra...) és emberfeletti módon koncentrálni. Mutatunk egy képet a teljesítményéről, utána pedig a HLTV.org által készített  interjúban elhangzott dolgokat összegezzük.

Nézzétek meg a helyezéseket, illetve a K/D-t. Hihetetlen nagy befolyása (impact) van a meccsek végeredményében.

Mi volt az oka annak, hogy elhagyta a SpaceSoldiers-t?

Saját bevallása szerint társai nem voltak olyan éhesek a sikerre, és nem tettek azért annyit, mint ő. 

Miért pont most? Hisz előtte is kapott ajánlatokat.

Hitt a csapatban, úgy gondolta kellően sikeresek lehetnek. Amint tudatosult benne a fentebb említett gondolat, lépett.

(Elképesztően kiemelkedő játékosa volt csapatának úgy, hogy a piszkos munkát is ő végezte. Igazán becsülendő, hogy idáig maradt. Persze az is lehet, hogy a szerződése és kényelmi szempontok is közrejátszottak -a szerk.)

Hogyan zajlott a csatlakozási folyamat?

Miután a Space Soldiers-szel nem hosszabbítottak szerződést, a BIG megküldte ajánlatát. Ezt megtárgyalták személyesen Németországban. Gyorsította a folyamatot jó kapcsolata gob b-vel és tabseN-nel, illetve a barátságos környezet.

Kapott-e más csapatoktól ajánlatot?

A FaZe és a mouz is megkörnyékezte, de ez időben még hitt a török csapatban.

Most lesz először tartósan külföldön...

Nagy áldozat számára ott hagyni a barátait és családját. Úgy gondolta magányos lesz majd, –de mind csapattársai, mind a csapat vezetése tárt karokkal fogadta, és barátként kezelik.

Úgy gondolom az időzítés és az emberi kapcsolatok hozták őt a BIG-be. Fatih 'gob b' Dayik már 10 éve is a világ egyik legjobb irányítója volt, ő egy török származású (akárcsak XANTARES) német csapatokban játszó, már a harmincas éveiben járó legenda. XANTARES kiemeli az interjúban mennyire fontosak neki barátai és családja, emellett azt is, hogy a BIG-ben barátokra és kedves arcokra lelt. Természetesen az anyagiak sem utolsó szempont, –főleg, hogy a pletykák szerint a játékosok nagyon alul voltak fizetve a Space Soldiers-ben. Nekem szimpatikus választás ez XANTARES-től. Szinte biztosan mehetett volna erősebb csapatba és több pénzt is kereshetett volna, de Ő így döntött. No persze nem mondom, hogy ettől egy hős, hiszen az is hős lehetne, aki sok pénzért rosszul érzi magát.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!